Boliger fortsatt evakuert etter snøskred over Driva

Flere hus og gårder evakueres etter at et snøras som gikk over elva Driva i helga fører til flomfare.

Flere hus og gårder evakueres etter at et snøras som gikk over elva Driva i helga fører til flomfare. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Over 30 boliger er onsdag formiddag fortsatt evakuert grunnet flomfare etter at et snøskred gikk over elven Driva i Oppdal.

Les også:

Flere evakueres i Oppdal på grunn av flomfare

– NVE vurderer nå tilstanden på demningen og hva som kan gjøres for å få vannet forbi på en mest mulig kontrollert måte, sier regionsjef Kari Øvrelid i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i en uttalelse onsdag morgen.

Ifølge NRK har vannet steget mellom 30 og 40 centimeter natt til onsdag. NVE er usikker på hvordan vannet kan oppføre seg. Hvis demningen brister, kan det raskt øke vannstanden nedstrøms.

De evakuerte husene ligger nedenfor demningen, og evakueringen gjelder foreløpig fram til klokken 12 onsdag. Ifølge NRK var det totalt 38 personer som ble evakuert tirsdag. I tillegg har skiferfabrikken Minerva med 50 ansatte stoppet sitt arbeid i området, opplyser NVE.

NVE hadde tirsdag fagfolk på stedet, og fire eksperter var på vei til Driva onsdag formiddag. I tillegg er to snøskredeksperter fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) på vei for å vurdere faren for nye snøskred, opplyser NVE.

Artikkeltags