Hydro Sunndal leverer beste resultat på 10 år

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Hydro Sunndal leverer gode resultater i fjerde kvartal.

Verket skriver i ei pressemelding at de avsluttet 2017 med et overskudd før renter og skatt på 1 557 millioner kroner.

– Aluminiumsprisen har fortsatt å styrke seg, men resultatforbedringen av det har blitt noe motvirket av økte kostnader knyttet til råvarer i produksjonen. Salgsvolumet er noe ned i fjerde kvartal sammenliknet med tredje, men det skyldes vanlige sesongmessige svingninger i etterspørsel, sier Eivind Mikalsen, fabrikksjef ved Hydro Sunndal.

Fabrikksjefen legger til at det ikke bare er høyere metallpriser som gir Hydro Sunndal sitt beste resultat siden 2007.

– Vi har hatt god og stabil produksjon i alle deler av anlegget, med ny årsrekord for produksjon i elektrolysen, et solid drevet karbonanlegg, og gode resultater i PFA-støperiet. Vi har også hatt stor aktivitet og bra framdrift i vårt produktivitetsprogram P-2019, som støtter opp om vårt mål om å være blant de mest produktive aluminiumsverkene i verden.

I 2017 tok Hydro flere investeringsbeslutninger med stor strategisk betydning for aluminiumsprodusenten i Sunndal, som ny massefabrikk og strømøkning. I fjerde kvartal ble også automatiseringsprosjektet for selvbetjent system for bad- og metallprøver i elektrolysen ferdigstilt og iverksatt, som gir både økte effektivitet og sikrer bedre prosesskontroll.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken