Strødde amfetamin ut av bilvinduet da politiet la seg på hjul. Det var ikke så lurt ...

Artikkelen er over 4 år gammel

En mann i begynnelsen av 30-årene fra Kristiansund er dømt til 2 år og 3 måneders fengsel for grov narkotikakriminalitet.

DEL

For noen år siden påtok kristiansunderen seg å transportere en bil fra Oslo til Kristiansund. Bilen skulle skjules i nordmørsbyen.

Oppdraget ble gitt av en motorsykkelklubb mannen hadde kontakt med, ifølge Nordmøre tingretts dom.

- Hensikten med å skjule bilen var at bilen skulle meldes stjålet, slik at det kunne bli utbetalt forsikringspenger, heter det i dommen.

Kristiansunderen skulle selv demontere bilen og selge delene. Forholdet ble imidlertid oppdaget av politiet. Mannen havnet på grunn av dette i gjeld til motorsykkelklubben. Han fikk beskjed om at han måtte gjøre opp for seg gjennom blant annet ran, torpedovirksomhet eller narkotikatransport for klubben, ifølge tingrettens dom.

Politiet fant amfetamin langs bilsiden

I februar i år påtok kristiansunderen seg å transportere narkotika fra Kristiansund til Trondheim. Han fikk overlevert en termos med amfetamin i. Han ruset seg på amfetamin og hasj før han lånte en bil og satte kursen mot Trøndelag. Han hadde ikke førerkort for bil.

Kristiansunderen røyket hasj mens han kjørte. På Støren ble han vinket inn til politikontroll. Mannen bestemte seg for ikke å stanse, og politiet la seg på hjul.

Mens han kjørte, åpnet kristiansunderen termosen og strødde amfetaminet ut av bilvinduet. Han stanset bilen fire-fem minutter senere.

Politiet fant mannen etter kort tid. Langs bilsiden og på veien fant de rester av amfetamin.

Retten la til grunn at kristiansunderen hadde oppbevart cirka 45 gram amfetamin i termosen.

En drøy måned senere påtok kristiansunderen seg et nytt transportoppdrag. Denne gangen skulle han frakte 900 gram amfetamin fra Oslo til et sted i Møre og Romsdal.

Kristiansunderen tok buss til Volda eller Ørsta. Der møtte han en bekjent. Han fikk vedkommende til å kjøre ham til Vestnes. Om bord på ferga ble de to pågrepet av politiet. Politiet beslagla narkotikaen, og Kripos har konkludert med at beslaget utgjorde til sammen 895,3 gram amfetamin.

Tilstod alt

Kristiansunderen ble dømt for bruk og oppbevaring av narkotika. Han ble videre dømt for kjøring i ruspåvirket tilstand, for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort, og for å ha unnlatt å stanse for politikontroll.

Mannen ga en uforbeholden tilståelse i retten.

Tingretten kom, etter en samlet vurdering hvor det særlig ble tatt hensyn til kristiansunderens tilståelse, til at straffen skulle settes til fengsel i 2 år og 3 måneder.

70 dager av fengselsstraffen kommer i fradrag for utholdt varetekt.

Kristiansunderen ble også fradømt retten til å kjøre førerkortpliktig motorvogn for alltid.

Artikkeltags