Professor kritisk til NRK-streik

BI-professor Morten Kinander mener NRK-streiken er «unødvendig» og trolig ikke vil føre til at journalistene får høyere lønn.

BI-professor Morten Kinander mener NRK-streiken er «unødvendig» og trolig ikke vil føre til at journalistene får høyere lønn. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

BI-professor Morten Kinander tror ikke streiken i NRK vil føre til bedre lønn for journalistene, men at den vil vise at folk klarer seg uten rikskringkasteren.

DEL

Kinander, som er professor i rettsvitenskap, sier til Aftenposten at han mener journalister i andre medier ikke hadde våget en lignende streik i en situasjon der mediene møter knallhard konkurranse utenfra, fra aktører som Facebook og Google samt nye plattformer som strømmetjenester og podkaster.

– Det er krig på alle fronter. Men det er bare NRK-journalistene som kan streike uten å ofre egen jobbsikkerhet en eneste tanke. Fordi jobben er garantert over statsbudsjettet, sier professoren, som omtaler streiken som «unødvendig».

– Den kommer mest sannsynlig ikke til å føre til høyere lønn for NRK-journalistene. Derimot vil den nok synliggjøre for folk at man kan klare seg godt uten NRK, tror Kinander.

Fagforeningsleder Richard Aune i NRKJ mener kritikken er lettvint og minner om at det ikke bare er lønnskravet som ligger til grunn for streiken. De streikende vil ha forsikringer om kompetanseheving og likebehandling av midlertidig ansatte.

– Og vi ber ikke om å bli lønnsledende, men at avstanden til andre i bransjen blir litt mindre.

Les også: NRK-streik blant 1.700 NJ-ansatte

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken