Gå til sidens hovedinnhold

Frank Sve gir fra seg topp-plasseringen i Frp

Artikkelen er over 4 år gammel

– Ut ifra den situasjonen som har oppstått mener jeg det riktige nå er å stanse alle spekulasjoner. Jeg vil derfor be om at lokallagene og deretter nominasjonskomiteen nominerer Sylvi Listhaug på førsteplass, og Jon Georg Dale på andreplass for på stortingslisten for valget i 2017.

Det sier Sve i ei pressemeling fra Frp tirsdag ettermiddag.

– Jeg vil prioritere og fortsatt bygge partiet på fylkesplanen, samt fortsette å drive Fremskrittspartiet i fylkesting, fylkesutvalg og andre verv. Vi har fortsatt en svært viktig jobb å gjøre på fylkesnivå, for å sikre at vi ved neste korsvei vil kunne ta over makten i fylket sammen med våre samarbeidspartnere. Det er derfor naturlig at jeg med dette trer ut av listen.

Les også

Frp-statsrådene vil på topp i Møre og Romsdal

 

I kjølvannet av at stortingsrepresentant Harald T. Nesvik valgte å trekke seg fra stortingslista, oppsto det uklarheter forut for nominasjonen før stortingsvalget i 2017.

Skulle Sve, Listhaug eller Dale være partiets førstekandidat i Møre og Romsdal?

Nå har de tre kandidatene funnet det formålstjenlig å sette seg ned sammen og diskutere hva som vil gagne partiet best i den situasjonen som har oppstått.

– Vi har kommet fram til et omforent forslag til løsning vi ønsker å videreformidle til lokallagene og nominasjonskomiteen, sier de tre.

100 prosent

Listhaug er ydmyk og stolt over hvordan hjemfylket har tatt imot henne.

– Den måten Frank Sve nå opptrer på, viser at han alltid setter partiet først. Dette står det stor respekt av når vi vet at han kunne gjort en utmerket jobb som stortingsrepresentant. Dersom nominasjonsmøtet i Møre og Romsdal velger meg til førstekandidat, kan jeg love at her blir det 100 prosent innsats for å tjene innbyggernes interesse.

– Møre og Romsdal FrP er i en heldig situasjon med mange som vil påta seg viktige verv for partiet. Frank har gjort og vil fortsatt gjøre en viktig jobb for FrP i mange år framover. Jeg vil gjerne gjøre en solid jobb for Møre og Romsdal dersom jeg får tillit av nominasjonsmøtet, sier Jon Georg Dale.

Alle tre håper nå at dette vil skape ro rundt nominasjonsprosessen i Møre og Romsdal slik at tiden er inne for å drive med politikk.

Kommentarer til denne saken