Gå til sidens hovedinnhold

Engeli Johansen fra Averøy rykker opp på Frp sin nominasjonsliste

Artikkelen er over 4 år gammel

I etterkant av at Harald T. Nesvik trakk seg som kandidat til stortingsvalget har nominasjonskomiteen i Møre og Romsdal Frp lagt ut et nytt listeforslag.

Nederst i saken kan du se hele lista.

Fylkesleder Frank Sve rykker rett inn på førsteplass, den plassen Nesvik tidligere hadde. Statsrådene Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale fortsetter på henholdsvis 2. og 3. plass.

Les også Gir seg på Stortinget

Jan Steinar Engeli Johansen fra Averøy har på den nye listen rykket opp fra 5. plass til 4. plass. Skulle Høyre og Frp få fornyet tillit i regjering vil Engeli Johansen med stor sannsynlighet ende opp som fast vara på Stortinget.

Margareth Hoff Berg fra Molde hadde 4. plassen på den forrige listen. Hun har rykket ned på 6. plass.

- Hyggelig

Engeli Johansen har ikke visst om opprykket lenge før Tidens Krav får kontakt med han.

– Ja, hva skal jeg si? Det er jo veldig hyggelig, og et tegn på at jeg ikke har snakket meg ut av lista, sier han.

Engeli Johansen var i intervju med nominasjonskomiteen sist tirsdag.

– Hva de la vekt på vil jeg ikke spekulere i. Nå er målet å få så mange som mulig inn på Stortinget, og jeg har god tro på at vi skal greie å få fortsette i regjering. Du sier ikke ja til å stille på en slik liste om du ikke har lyst til å komme på Stortinget.

– Hva tenker du om at Frank Sve har rykket rett inn på 1. plassen?

– Frank har gjort en stor innsats innen samferdsel i hele fylket. Jeg merker meg at ingen av toppkandidatene på lista vår er fra byene, og vi har en god distriktsprofil. Frank som er fra sør i Sunnmøre har kjempet for saker i hele regionen, og la ned mye arbeid for blant annet innfartsveien og Riksvei 70, sier Engeli Johansen.

– Flere har kommentert at topp tre er fra Sunnmøre, tror du det slår ut negativt?

– Vi har mange dyktige politikere fra Sunnmøre. For oss er det naturlig at vi ser på dyktigheten, ikke adressen. Det tror jeg er et sunt tegn. For meg er det viktig å gjøre en god jobb for hele fylket.

Engeli Johansen sitter i dag i kommunestyret i Averøy kommune samt på fylkestinget. Han var varaordfører i Averøy i forrige periode.

Skuffet

Samtidig har Geir Nordli fra Kristiansund gått fra en 7. plass til 9. plass på lista. Til Tidens Krav sier Nordli at han er skuffet.

- Jeg er også overrasket over at de ikke bryr seg mer om Kristiansund, sier Nordli, og påpeker at Frp sitt lokallag i Kristiansund var fylkets nest største ved forrige stortingsvalg.

Nordli er også kritisk til at med unntak av Venstre er det ingen andre parti som har en kandidat fra Kristiansund på topplass.

Les også: Vil ha Geir Nordli opp på tredjeplass i sunnmørstungt FrP

Nominasjonskomiteen sin liste overleveres til Frp sitt fylkesstyre for behandling den 22. november. Etter dette blir det endelige listeforslaget offentliggjort. Lokallagene får frist til 10. januar med å komme med endringer.

Behandlingen av den endelige listen blir gjort på Frp sitt fylkesårsmøte, den 4. og 5. februar 2017.

Kommentarer til denne saken