Gå til sidens hovedinnhold

Stor skepsis til asylmottak

Artikkelen er over 7 år gammel

Innbyggerne i Halsa er svært skeptisk til asylmottak med opptil 100 beboere.

Det kom fram under folkemøtet i Halsa torsdag kveld.

I første uka i november bestemmer UDI om det blir etablert asylmottak i Halsa herregård. Det er operatørselskapet Link som søker om å ta i bruk den tidligere husmorskolen til asylmottak for opptil 65 beboere, pluss cirka 35 beboere som skal plasseres i hus og leiligheter rundt om i kommunen. Samme selskap drev asylmottak i samme lokaler 2009-2010.

Til sammen er det altså sjanser for at det før jul kommer 100 asylsøkere til Halsa, en kommune som har under 1.600 innbyggere. Innbyggerne i Halsa er svært skeptiske til det relativt høye antallet.

– Vi har fått innspill fra innbyggere, og de fleste mener at det er for mange, sier Guri Reiten, leder i lokalutvalget for Halsa.

Under folkemøtet, der cirka 120 møtte, var det flere som ga uttrykk for skepsis, spesielt i forhold til antallet. Mange lurte også på om kommunen har kapasitet på skole, barnehager, helsetjenester og opplæring til å takle så mange asylsøkere på en gang.

Det er i denne omgang mest aktuelt med mottak av asylsøkere fra Eritrea, og mange av disse er enslige kvinner med barn. Det er UDI som alene avgjør saken, kommunen er bare høringspart i saken. Kommunestyret skal samle seg om en uttale når politikerne møtes tirsdag.

Kommentarer til denne saken