Stjal Futura-nisse

Sist sett: Nissen forsvant ut senterets hoveninngang klokken nitten minutter over 11 mandag formiddag. Senterleder Svein Haga har hele forbrytelsen på videoteip.

Sist sett: Nissen forsvant ut senterets hoveninngang klokken nitten minutter over 11 mandag formiddag. Senterleder Svein Haga har hele forbrytelsen på videoteip.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Senterleder Svein Haga på Amfi Futura vil ha tilbake nissen som mandag ble stjålet fra kjøpesenteret.

DEL

Denne nissehistorien finner sted på kjøpesenteret Amfi Futura i Kristiansund, andre nyttårsdag. Klokken er halv tolv, og en forbrytelse er begått.

Røveriet

Det er en travel dag, med en jevn strøm besøkende på kjøpesenteret. Det er like før julepynten skal fjernes, men senteret er fortsatt dekorert med grønn, rød og glitrende julepynt. Blant nissene og stjernene henger også store skilt: TV-overvåket område. Advarslene henger ved alle inngangene. Ved butikkene. De er spredd jevnt omkring i kjøpesenteret.

Likevel ble en av kjøpesenterets mange fristelser for vanskelig å motstå for en mann og en kvinne. Senterets videoovervåkning viser hvordan de først lusker skurkaktig mellom rulletrappene, før de løfter opp en 150 cm lang kjøpesenternisse fra sin faste plass.

Nissen ble sist sett under armen til denne voksne mannen idet den forsvant ut senterets hovedinngang klokken nitten minutter over 11 mandag formiddag.

Humør

Det var en oppmerksom kunde som først la merke til hva som skjedde. Personen syntes det var litt merkelig at noen tok med seg kjøpesenterets juledekorasjon på vei ut. Dermed fulgte kunden etter tyvene og noterte seg bilnummeret deres.

– Den observante kunden spurte om vi manglet en nisse, og visst gjorde vi det, sier senterleder Svein Haga.

Haga tar det hele med godt humør, men understreker at tyvene må komme tilbake med julepynten hvis de vil unngå anmeldelse.

Vet hvem de er

– Vi passer på at vi fanger opp slike hendelser. Her skal ikke forbrytere føle seg trygge ¬ – de slipper ikke unna med slikt.

Haga har nissetyvenes bilnummer, navn og adresse, i tillegg til at han har forbrytelsen på video. Han har ikke varslet politiet, fordi han i stedet vil gi tyvene en mulighet til å levere tilbake nissen.

– Politiet har vel mer alvorlige saker å tenke på enn dette. Hvis vi får nissen tilbake, vil vi ikke anmelde forholdet, lover han.

Artikkeltags