Etterlyser innsats for nye arbeidsplasser

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

- Vi trenger flere tiltak for å skape nye jobber, ikke færre, sier Arbeiderpartiets næringspolitiske talsperson Else-May Botten i ei pressemelding torsdag.

Hun er skuffet over regjeringens statsbudsjett for 2017 som ble lagt fram i dag.

- Dessverre fortsetter regjeringen å ta ned de bransjevise -og regionale satsingene. Tiltakspakken mot økende arbeidsløshet kuttes med en milliard, selv om det anslås at ledigheten i 2017 vil ha samme nivå som i 2016, sier Botten.

Botten er bekymret over at satsingen på klyngene uteblir, siden disse skal være  omstillingsmotorer.  De regionale utviklingsmidlene, som er fylkenes drahjelp overfor næringslivet, reduseres for fjerde år på rad, nå med rundt ½ milliard. - Sentraliseringsfokuset økes igjen, og bioøkonomisatsingen til regjeringen går det trått med, sier hun.

Fire tapte år

Botten viser til at det i de åtte årene Arbeiderpartiet satt i Regjering ble skapt 360 000 nye arbeidsplasser, hvorav to av tre var i privat sektor. De tre årene dagens regjering har styrt, har det kun blitt skapt 25 000 nye arbeidsplasser, de fleste i offentlig sektor.

- Norge trenger en regjering som vil satse på ny vekst og nye arbeidsplasser, og en  arbeidslivspolitikk som bidrar til trygge arbeidsplasser og kompetansebygging for framtidas arbeid. Det er svært skuffende at Regjeringen svikter på dette området også i sitt siste forslag til statsbudsjett, sier Botten.

- Slik vi nå ser det, går vi mot fire tapte år i næringspolitikken, avslutter Else-May Botten.

Les mer om statsbudsjettet her:

- Ingen dramatikk med Betna-Stormyra og Halsafjorden

- Gir oss ikke! 

Halsaordføreren: - En gedigen skuffelse 

Skuffet operasjef

Nytt flyplasskryss i 2017 

15 millioner til Helse Midt-Norge 

Slik forklarer statsråden at kulturhus i Kristiansund og E39 i Betna er ute 

1 million kroner til glede for laksen 

Dale: - Norsøk bruker pengene godt

Artikkeltags