Sprengte dynamitt i Hagelin-området

Tre personer er pågrepet etter at det tirsdag kveld ble avfyrt dynamitt i Hagelin-området i Kristiansund. Foto: Jan Øivind Jensen

Tre personer er pågrepet etter at det tirsdag kveld ble avfyrt dynamitt i Hagelin-området i Kristiansund. Foto: Jan Øivind Jensen

Artikkelen er over 6 år gammel

Tre personer ble pågrepet tirsdag kveld.

DEL

Politiet evakuerte onsdag morgen et område på 250 meters omkrets etter funn av store mengder dynamitt i Hagelin-området i Kristiansund.

Klokken 23.14 tirsdag kveld fikk politiet melding om en kraftig smell/eksplosjon som stammet fra dette området. Ingen skal ha blitt skadd i forbindelse med eksplosjonen.

Politiet rykket ut og pågrep tre personer de mener har avfyrt dynamitt i området.

- De pågrepne er i alderen 21-34 år og kommer fra distriktet. Alle tre er kjenninger av politiet, opplyser politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Tidens Krav.

Alle tre kommer fra Nordmøre.

Politiet mistenker at flere er på frifot.

- Det ble observert en bil som kjørte i full fart fra der smellen gikk av. Vi er interessert i tips hvis det er noen som har sett denne bilen, sier Nilssen.

Tirsdag fikk politiet også melding om at det er stjålet store mengder dynamitt fra en bedrift i Surnadal.

Politiet mener det kan være sammenheng mellom tyveriet og eksplosjonen.

- Vi har funnet store mengder dynamitt av forskjellig styrke i området, men vi tror det kan være mer der. Vi har fått opp bombegruppa i Oslo som bistår med hunder i søket, sier Nilssen.

Atlanterhavstunnelen er stengt i forbindelse med evakueringen.

Atlanten ungdomsskole har fått beskjed om å holde elevene sine inne.

Artikkeltags