– Det skal være billig å være fysisk aktiv

Fornøyd: Kommunestyrets yngste medlem, Ingrid Waagen, fikk gjennomslag for å redusere betalingssatsene i Tingvollhallen med 10 prosent.

Fornøyd: Kommunestyrets yngste medlem, Ingrid Waagen, fikk gjennomslag for å redusere betalingssatsene i Tingvollhallen med 10 prosent.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Formannskapet hadde vedtatt å skru opp satsene for leie av Tingvollhallen. Da reagerte yngstemann i kommunestyret, som leverte et motforslag – og fikk flertall.

DEL

Ingrid Waagen (Sp) ble valgt inn som kommunestyrets yngste medlem i høst. I torsdagens kommunestyremøte viste hun at Tingvoll-ungdommen ikke lar seg pille på nesen.

Formannskapet gjorde i sist møte vedtak om å heve prisene for leie av Tingvollhallen. Forslaget ble lagt fram for kommunestyret torsdag ettermiddag, med mål om å justere opp betalingssatsene 2,7 prosent.

– Jeg vil at det skal være billig for ungdom å være i fysisk aktivitet, og foreslår derfor å redusere satsene med 10 prosent, sa Waagen fra talerstolen.

Dårlige forhold

24-åringen har undersøkt saken grundig, og forteller at en reduksjon av satsene vil koste kommunen 47.000 kroner.

– Fysisk aktivitet er viktig, og hvis vi ønsker at flere skal være i aktivitet, hjelper det ikke å ta seg bedre betalt.

– Dette er også et spørsmål om kvalitet i forhold til pris. Forholdene i Tingvollhallen er dårlige. Vannet i garderobene er så varmt at man ikke kan dusje uten å brenne seg. Toaletter står tette, det mangler utstyr på kjøkken, er dårlig vasket og mangler papir og såpe på toalettene, opplyser hun.

Jan Harald Rolland (Ap) bekreftet påstandene angående dårlige forhold i hallen.

– Vannet må tappes i nærmere 30 minutter før det er kaldt. Det er ikke særlig energibesparende for kommunen, sa han.

Må se på alternativer

Liv Solemdal (MDG) mente det var feil å redusere betalingssatsene, og at man heller måtte se på alternativer for å bedre driftsrutinene.

– Det blir feil å redusere betalingen samtidig som forholdene i hallen skal forbedres. Vi burde gå for å bedre vaktmestertjenestene, og la innstillingen fra formannskapet stå som den er når det gjelder satsene, sa Solemdal.

Rådmann Olaug Haugen fortalte at hun ikke var kjent med de forholdene Waagen beskrev fra talerstolen.

– Vi skal se på driftsrutinene, og på hva vi kan gjøre for å bedre situasjonen.

Forslaget fra formannskapet ble satt opp imot Waagens forslag. Formannskapets forslag falt med én stemme.

– Waagens forslag innebærer et inntektstap for kommunen. Kommunestyret må derfor se på alternative måter å dekke inn tapene på, sa ordfører Milly Bente Nørsett.

Waagen var selvsagt storfornøyd etter voteringen.

– Det er morsomt å bli hørt. Tilgang til bedre fysisk helse og aktivitet burde ikke avgjøres av økonomi.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags