Siste: Granat blir liggende

Denne granaten ble funnet på Atlanten mandag.

Denne granaten ble funnet på Atlanten mandag.

Arbeidet med nye Atlanten stadion stoppet etter funn av granat - advarer folk mot å ta seg inn i området.

DEL

Grunnarbeidet på nye Atlanten stadion går mot slutten. Nå jobbes det blant annet med å grave helt inn mot Idrettshallen. Mandag ble det funnet en granat fra andre verdenskrig under gravearbeidet.

– Den ligger rett utenfor kontordøra mi, sier Per Inge Storvik, som er daglig leder i Atlanten Idrettspark.

Både han og alle andre ansatte i Idrettsparken ble evakuert etter funnet av granaten. Det samme ble ansatte og brukere på treningssenteret Actic i andre etasje over badeland.

Sindre Molnes ved Politiets operasjonssentral sier følgende til Tidens Krav:

– Vi har rutinemessig varslet Forsvaret, og så vil de ta en vurdering om de vil sende forsvarspersonell for å ta hånd om den. 

– Nå venter på vurdering. Vi advarer sterkt mot at barn og voksne tar seg inn i området før det er ryddet.

Badeland skal etter planen åpne dørene igjen tirsdag etter at ha vært stengt i 14 dager på grunn av funn av legionellabakterier i anlegget. Per Inge Storvik sier at badeland åpner som planlagt etter at Forsvaret har sett bilder av granaten og vurdert det slik at anlegget kan åpne som planlagt.

Nå har forsvaret studert bilder av granaten og har foreløpig konkludert med at den blir liggende der den ligger og at det ikke er fare for at den eksploderer.

Dette melder NRK Møre og Romsdal mandag kveld.

Personell fra forsvaret skal fjerne granaten senere og arbeidet på tomta får fortsette i morgen, skriver kanalen på sine nettsider.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags