Ada vant gullball på Idrettsgalla

Ny gullball til Ada Hegerberg.

Ny gullball til Ada Hegerberg. Foto:

DEL

Ada Hegerberg fra Sunndal ble også på hjemmebane kåret til beste kvinnelige fotballspiller.

Rune Jarstein fikk gullballen som gikk til beste mannlige fotballspiller i 2018.

Dette skjedde under årets Idrettsgalla lørdag kveld.

Det var første gang at den norske utgaven av Gullballen ble delt ut som to priser. Før har det kun vært delt ut én pris, som har hatt både mannlige og kvinnelige vinnere.

– Dette gir meg en stor boost i motivasjon og inspirasjon videre, sa Hegerberg i en videohilsen fra Lyon.

Sunndalingen, som i desember ble kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller (Ballon d'Or), var altså ikke på plass for å motta prisen selv.

Hegerberg hadde konkurranse om prisen av en annen sunndaling og tidligere lagvenninne. Men Guro Reiten (LSK Kvinner) og Maren Mjelde (Chelsea) – som var den tredje nominerte – måtte se Lyons toppscorer sikre en ny gjev pris å sette på hylla.

Utdelingen var et punkt utenom selve Idrettsgallaen.

Tidligere på lørdagen måtte Hegerberg stå over den franske storklubbens cupkamp mot Rodez Aveyron. En liten skade holdt henne på sidelinja.

Gullballen deles ut i regi av Norges Fotballforbund (NFF).

Årets trener

Idrettsgallaen i regi av Norges idrettsforbund gikk av stabelen i Stavanger.

De to sunndalsjentene Hegerberg og Reiten var ikke de eneste nordmøringene som var nominert til priser.

Leif Olav Alnes fra Gjemnes, som trener Karsten Warholm, var kandidat til å bli Årets trener. Nordmøringen måtte se at prisen gikk til en ikke ukjent friidrettstrener fra Sandnes. For i kategorien «årets trener» ble det mer jubel for Ingebrigtsen-familien. Pappa Gjert fikk prisen for jobben han har lagt ned med å trene tre sønner opp i verdenstoppen.

– Jeg vil gjerne takke barna mine som gir meg lov til å dele deres mål og drømmer. Det er et privilegium, sa Ingebrigtsen.

De øvrige nominerte – i tillegg til Ingebrigtsen og Alnes – var Kåre Mol, Hege Riise, Sondre Skarli og Alexander Stöckl.

I klassen for Årets mannlige funksjonshemmede idrettsutøver var nok en gang skiskytteren Nils-Erik Ulset fra Tingvoll blant de nominerte. Han måtte se at Jesper Saltvik Pedersen fikk prisen.

– Alpint er en individuell idrett, men det er utrolig mange som har bidratt til at jeg er her nå, sa Pedersen i sin tale og takker familien og trenere.

Hedersprisen

Legendeduoen Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen ble begge tildelt hedersprisen under Idrettsgallaen. Til stående ovasjoner entret de scenen på tampen av festen i Stavanger. Begge to avsluttet hver sin eventyrlige karriere etter forrige sesong.

Det var en følelsesladd Bjørgen som takket for den aller gjeveste utmerkelsen. Tidligere på kvelden hadde hun blitt kåret til både årets kvinnelige utøver og årets navn.

– Jeg skjelver. Tusen hjertelig takk, det her ble litt emosjonelt, dette hadde jeg ikke forventet. Jeg mangler ord, sa Bjørgen og fortsatte:

– Jeg trodde man måte være skikkelig gammel for å få en hederspris, så jeg må si tusen hjertelig takk til juryen. Det er en fantastisk avslutning på en karriere å få reise hjem med hedersprisen.

Sist vinter ble hun tidenes vinterolympier under OL i Sør-Korea. Da passerte langrennsdronningen nettopp skiskytterkongen Bjørndalen.

– Tusen takk til juryen, og gratulerer Marit. Dette er ganske stort for en fra Kutoppen på Simonstranda. Jeg har vært vanvittig heldig som har fått holdt på med toppidrett i over 30 år, sa Bjørndalen.

Bjørgen endte totalt på 15 OL-medaljer (åtte gull, fire sølv og tre bronse), mens Bjørndalen tok 13 olympiske medaljer (åtte gull, fire sølv og én bronse). I hver sin skiidrett var de i en årrekke også gullgrossister i VM. De tok i tillegg en haug av seirer i verdenscupen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags