Rørt Brækhus om rekorden: – Overveldende

Cecilia Brækhus ble nesten satt ut da hun fikk spørsmål om tangeringen av legenden Joe Louis' rekord.

Cecilia Brækhus ble nesten satt ut da hun fikk spørsmål om tangeringen av legenden Joe Louis' rekord. Foto:

Av

Cecilia Brækhus tangerte en av boksehistoriens største legender da hun lørdag forsvarte VM-titlene sine for 25. gang.

DEL

Selv om nå avdøde Joe Louis holdt verdensmestertittelen i tungvekt i tolv år fra 1937 til 1949, ble han tatt igjen av Brækhus da hun slo Victoria Noelia Bustos i Monaco.

Louis forsvarte tungvektstittelen 25 ganger, noe som er rekord uansett vektklasse. Lørdag forsvarte Brækhus to av sine VM-belter i weltervekt for 25. gang, og hun tangerte dermed den amerikanske legenden.

På spørsmål om hvordan det føles å nå en slik milepæl, kjemper Brækhus for å kontrollere følelsene.

– Det er ikke mulig for meg å svare på det nå, for det er så enormt. Det er så overveldende. Det blir for vanskelig for meg å bearbeide det nå. Nå skal jeg bearbeide kampen, og så får jeg ta det andre som det kommer, sa en åpenbart rørt Brækhus til NTB etter seieren i Monte Carlo-kasinoet.

Historie

38-åringen fra Bergen har brøytet vei for kvinnelige boksere og oppnådd mye i sin karriere. Mye tyder på at tangeringen av Louis' rekord – og muligheten til å slå den neste år – er noe helt spesielt.

– Det er historie, ikke sant? Det er boksehistorie. Det er noe helt annet enn det jeg er vant til å oppleve. Dette er på et helt annet nivå. Jeg kan ikke kommentere det nå, for jeg har ikke de riktige ordene, fortsetter Brækhus.

Hun vant sine to første VM-belter i tyske Kiel i mars 2009. Da slo hun danske Vinni Skovgaard på poeng, og Brækhus kunne kalle seg verdensmester.

Siden har det blitt ytterligere tre titler, og fra 2014 har Brækhus vært ubestridt mester i alle forbund. Lørdag vant hun for 36. gang på like mange forsøk.

– Jeg føler at jeg gjorde mer skade i denne kampen enn jeg pleier. Kondisjonen var på topp, jeg hadde full kontroll og koste meg. Jeg tror dette bare var et lite tegn på hva som kommer, varslet hun.

Større oppgaver i vente?

Etter kampen mot Bustos skal Brækhus unne seg en ferie der hun skal slappe av ordentlig. Men jakten på flere tittelforsvar og nye milepæler fortsetter om ikke lenge.

– Først skal jeg ha meg en ferie, og så drar jeg videre til Big Bear (Lake, California). Der skal jeg fortsette treningen og oppkjøringen sammen med Abel (Sanchez, trener) og gruppen der. Jeg skal også snakke med Tom (Loeffler, promotor) og med Matchroom om videre kamper, sier hun.

Promotor Eddie Hearn i Matchroom Boxing lovet Brækhus en kamp mot den irske stjernen Katie Taylor (verdensmester i lettvekt). Det stiller den norske boksegiganten seg positiv til.

– Eddie nevnte at vi går hver sin kamp, og at det så blir meg mot Taylor etter det i løpet av 2020. Det er jo den kampen som ser ut til å skje.

Så vet man samtidig at mye forhandling skal til foran et slikt mestermøte. Men at de to nå er i samme «stall», er ingen ulempe.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags