Gå til sidens hovedinnhold

Spleiselag kan gi Molde sykehus

Artikkelen er over 10 år gammel

Onsdag ble klart at GassRor og Molde kommune stiller en halv milliard kroner til disposisjon for å realisere nytt sykehus i Molde.

I et samarbeid mellom GassRor og Molde kommune er det foreslått et spleiselag som kan sørge for byggestart av nytt sykehus i Molde allerede i 2013, skriver Romsdals Budstikke.

- Her kan vi bidra med en kvart milliard kroner til nytt sjukehus i Molde, sier ordfører Bernhard Riksfjord til avisen.

- Ei realisering av nytt sykehus i Molde er det beste regionale prosjektet som GassRor kan støtte økonomisk. Og dette er i tråd med det formål vi jobber etter, sier lederen i representantskapet.

Det var i et møte med ROR-ordførerne Riksfjord første gangen luftet idéen, og støtten var unison. Det ble nokså umiddelbart innkalt til møte representantskapet i GassRor.

- Uten penger fra Ormen Lange hadde dette vært umulig. Men GassRor har både vilje og muligheter til å bruke penger til å løse de økonomiske utfordringene. Vi er innstilt på å bruke betydelige midler, sier Riksfjord, som sammen med Molde-ordfører Jan Petter Hammerø skal fronte saken.

I et brev underskrevet av Jan Petter Hammerø, moldeordfører og styreleder i ROR, tilbys finansiering av det nye syukehuset. Brevet er sendt styrelederen i Helse Midt-Norge, Kolbjørn Almlid, ifølge Romsdals Budstikke.

I brevet tilbyr Molde kommune at helseforetaket fritt får bruke eiendommene fram til et nytt sykehus står klart i Molde.

I tillegg til pengene fra Molde kommune og GassROR, kommer den halve milliarden som helseforetaket selv skulle bruke til renovering av det gamle sykehusbygget.

- Totalt blir dette en milliard kroner. Da gjenstår bare 300 millioner kroner som helseforetaket selv bør klare å finansiere. Dermed har vi de 1,3 milliardene som krevdes for å sette i gang bygging av sykehuset i 2013. Det er dette regjeringen har sagt at Helse Midt må dekke selv. Da regner jeg med at regjeringen vedstår seg sine løfter og lar byggingen starte, sier Torgeir Dahl (H) til Romsdals Budstikke.

Kolbjørn Almlid har ifølge avisa innkalt til ekstraordinært styremøte i Helse Midt-Norge fredag for å drøfte tilbudet fra Romsdal.