– Jeg er med i det danske slektsprogrammet «Vet du hvem du er», og jeg har ingen anelse ennå om hvorfor jeg er her, forteller James Price til Tidens Krav der han spankulerer rundt i Mellemværftet mens TV-folkene gjør opptak av Price i det gamle miljøet.

Nordmøring?

Selv utelukker han ikke det kanskje dreier seg om slektsaner til Nordmøre, men han vet rett og slett ikke.

– Opplegget er slik at jeg ikke skal vite noe som helst før det avsløres for meg, sier han, og lover oss en prat senere på dagen, når han vet mer.

TV-kokker

James og Adam Price er brødrene som på norsk TV ble kjent i programmet Munter mat.

– Vi er to glade amatørkokker, sier James, og avslører at det på mange måter er en motvekt til alle kokkeprogrammene hvor kokken sjefer og smeller med dører, og kjefter opp sine ansatte.

– Slik er det jo ikke å være kokk. Matlaging skal skje i hyggelige omgivelser, slår han fast.

Sammen med broren Adam åpnet han i fjor restauranten Brødrene Spice i København, og den ble raskt en suksess.

– Og nå har vi nettopp åpnet en til i Tivoli, forteller han.

TV-serien Borgen

Egentlig er James Price komponist og pianist.

– Det er det egentlig ikke mange som vet, for jeg er jo kjent som en av kokkebrødrene. Men jeg har altså jobbet lang tid som kapellmester og komponist, forteller mannen som også har hatt en andreplass i det danske Melodi Grand Prix. Det var i 1988 med melodien «Tid til lidt Kærlighed» som broren Adam skrev teksten til. Sammen har de to også skrevet seks musikaler.

Adam er kanskje bedre kjent som manusforfatter bak den danske TV-suksessen «Borgen» som nettopp har startet sesong tre på NRK.

Adam er også med i den danske versjonen av «Hvem tror du at du er», men han følger i disse dager et helt annet spor bakover i tiden.

– Men nå er jeg spent på hva vi skal her i Kristiansund. Det er i alle fall utrolig flott her, skryter dansken.