Gå til sidens hovedinnhold

Sparket i ansiktet av sin egen hest

Artikkelen er over 8 år gammel

Andrea Gjeldnes fikk støtte av toppblogger etter ulykken.

Andrea Gjeldnes (15) ble merket for livet da hun ble sparket av sin egen hest. Nå skal hun tilbake på hesteryggen.

15. juli skjedde det forferdelige som familien på Frei aldri vil glemme. Da kirurgene i Trondheim fikk se bildene etter rideulykken, ble hun fløyet til St. Olavs Hospital i all hast. Det så fryktelig alvorlig ut.

– Det var et mareritt. Vi ante ikke skadeomfanget, og kirurgene trodde det kunne være snakk om hjerneskade, forteller mamma Line Gjeldnes.

Uten sal

- Jeg red uten sal da hesten ble litt urolig. Jeg ville styre henne unna beitet der hvor kyrne står, og hun kom borti strømgjerdet med baken. Jeg ramlet av og tviholdt i tøylene. Da hesten begynte å løpe fikk jeg en hov i ansiktet.

- Alle som driver med hest er opplært til aldri å slippe tøylene. En løs hest kan gjøre stor skade, forteller Line, som også selv er en erfaren rytter.

Andrea fikk et stygt kraniebrudd og måtte opereres.

– På grunn av den unge alderen hennes var ikke kraniet knust, men bulket akkurat som en bil. De måtte presse kraniet ut av hjernehulen og fjerne løse beinsplinter, forteller en preget pappa Anders Gjeldnes.

Ugjennkjennelig

Etter operasjonen var jenta deres ugjenkjennelig, og det var vanskelig å si hvordan ansiktet hennes ville se ut.

– Jeg så så grusom ut at jeg var redd for å skremme barna på sykehuset, sier Andrea.

Nå er Andrea hjemme igjen, og den strålende vakre 15-åringen har et arr fra panna og ned forbi øyet.

– Nå må jeg holde meg i ro i fem uker til, og så skal jeg tilbake på hesteryggen. Men jeg rir aldri uten sal igjen, avslutter Andrea Gjeldnes.

«Du er nydelig»

Da Andrea Gjeldnes lå på sykehuset og ikke visste hvordan ansiktet hennes ville se ut etter ulykken, fikk hun støtte fra forbildet sitt.

Madeleine (18) fra Moss står bak bloggen Maddepaddee, som har over 4.000 lesere daglig. Mammaen til Andrea sendte henne en mail og spurte om hun kunne sende en liten hilsen til Andrea, som lå på sykehuset. Hun hadde aldri ventet at datteren skulle få et helt eget innlegg med en helt spesiell støtteerklæring.

– Da vi så at hun hadde lagt ut et eget innlegg til Andrea ble vi helt stumme og Andrea gråt og gråt da jeg viste henne det i sykesenga, forteller mamma Line.

«Kjære Andrea Gjeldnes. Du er nydelig som du er», skriver Madeleine på bloggen sin. Og viser leserne bilder av hennes mange arr og sitt kunstige øre.

Les hele blogginnlegget her.

Hun ante nok ikke hva disse ordene ville bety for 15-åringen fra Frei. Andrea har fulgt bloggen lenge og er en av Madeleines mange faste lesere.

– Jeg ble så rørt over at hun ville vise leserne at også hun ikke er perfekt. Og med alt fokus på hvordan man ser ut, syntes jeg at det var utrolig sterkt. Ingen ord kan beskrive hvor mye det betyr for meg. At hun blottlegger seg på den måten der for min skyld, sier Andrea.

Kommentarer til denne saken