I dag logger kjendisene av sosiale medier

Denne emneknaggen er lagt ut av flere kjente fjes i dag.

Denne emneknaggen er lagt ut av flere kjente fjes i dag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Har du lagt merke til emneknaggen #IkkeHer i dag?

DEL

Onsdag 19. september har flere norske kjendiser lagt ut bilder med emneknaggen #IkkeHer på sosiale medier. Bakgrunnen er at de logger av sosiale medier for en dag, for å rette oppmerksomheten mot utseendepress i sosiale medier.

Det er Psoriasis- og eksemforbundet som står bak aksjonen i samarbeid med legemiddelselskapet Novartis.

– Det er på høy tid at vi snakker mer om hva sosiale medier gjør med oss, og at vi samler skolen, politikere, psykologer og foreldre for å finne konkrete tiltak for å forebygge utseendepress, skriver Gudbjørg L. Dahl, leder for PEF-ung (ungdomsorganisasjonen til Psoriasis- og eksemforbundet), i en pressemelding i anledning #IkkeHer-dagen.

Blant andre Sigrid Bonde Tusvik og Jannecke Weeden har allerede lagt ut emneknaggen på Instagram og logget av for dagen.

– Det er et paradoks at generasjonen som bruker sosiale medier så aktivt, også sier at de ikke liker å dele bilder av seg selv eller bli avbildet i sosiale medier. Sosiale medier har skapt et popularitetshierarki hvor de ytre skjønnhetsidealene troner øverst, skriver utseendepsykolog Emma Johannessen i pressemeldingen.

Artikkeltags