Gå til sidens hovedinnhold

Ti nordmenn pågrepet på Kos i Hellas

Artikkelen er over 2 år gammel

Ti norske tenåringer er pågrepet på den greske ferieøya Kos. Ifølge VG var det planlagt en slåsskamp mellom kommende russ fra to norske byer.

Lokalt politi bekrefter saken overfor VG. Nordmennene skal ha blitt pågrepet natt til fredag.

– Ambassaden i Aten er i kontakt med lokale myndigheter og vil yte konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, sier pressevakt Kari Eken Wollebæk i Utenriksdepartementet.

De pågrepne skal være deltakere på en tur for kommende russ. VG har snakket med fem ulike personer, med nær kjennskap til hendelsene den siste uken, som alle sier at det natt til fredag var planlagt en slåsskamp mellom russ fra to ulike norske byer. Flere vitner sier at det har vært slåsskamper gjennom hele uken. Avisen har fått tilsendt to videoer som viser brutale slåsskamper, der nordmenn skal være involvert.

En av turdeltakerne forteller at de pågrepne ble tatt av politiet i hovedbargaten på Kos mellom halv ett og halv to natt til fredag.

– Ingen forsto hva som skjedde, sier han.

Daglig leder på West Bar på Kos, Ronny Helmersen, sier til Dagbladet at det har vært «ypping og bråking» over flere dager mellom ungdom fra to russebusser.

Etter det Dagbladet kjenner til, skulle russen etter planen hjem med fly til Norge fredag. Ingen av dem som ble satt på glattcelle rakk flyet, ifølge Helmersen.

Politiet på Kos sier til avisen at det er snakk om ti nordmenn og én polsk statsborger. Ikke elleve nordmenn, slik det først ble meldt.

Kommentarer til denne saken