Solveig Fiske ny biskop i Hamar

Artikkelen er over 12 år gammel

Solveig Fiske (53) fra Frei ble i statsråd i dag utnevnt til ny biskop i Hamar bispedømme etter Rosemarie Køhn.

DEL

Solveig Fiske er i dag sogneprest i Løten og fungerende personalsjef ved bispekontoret på Hamar.

- Det er en stor dag for meg, jeg er glad, men jeg vet også at det er et stort ansvar jeg nå tar på meg. Men jeg er rede, sa Fiske til Hamar Arbeiderblad umiddelbart etter utnevnelsen.

- Solveig Fiske er en svært kompetent person som har fått bred støtte fra kirkelige organer. Jeg er glad for å kunne utnevne henne til biskop i Den norske kirke, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske i en pressemelding.

Solveig Fiske er sokneprest på Løten, men er for tida i permisjon for å jobbe som personalsjef i Hamar bispedømme. Fiske har vært konsulent i Kirkerådet, residerende kapellan i Elverum i 13 år og sokneprest på Løten siden 1994. Hun er styreleder i Kirkens ressurssenter mot vold og seksuelle overgrep og sitter også i styret til det Praktisk-teologiske seminar ved Universitet i Oslo.

Utnevnelsen av Solveig Fiske har godt grunnlag i den kirkelige avstemmingen. Hun fikk god oppslutning blant annet fra menighetsrådene i Hamar bispedømme. I tillegg foreslo Kirkerådet henne på førsteplass. Samtidig hadde hun stor støtte blant biskopene.

- Med dette vil Hamar bispedømme få en dyktig biskop og bispekollegiet et velkvalifisert nytt medlem. Det er også gledelig og viktig å kunne bidra til å opprettholde kjønnsbalansen i bispekollegiet, sier statsråd Trond Giske.

Rosemarie Köhn har fått avskjed i nåde fra 1. november 2006.

Artikkeltags