Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær vil rive byens dyreste hus

Artikkelen er over 6 år gammel

I 2010 kjøpte Ole Gunnar Solskjær og kona Silje Lyngvær hus på Innlandet for 11,5 millioner kroner. Nå planlegger de å rive det og bygge nytt.

Huset på Bryggekanten 21 på Innlandet er det dyreste bolighuset som noen gang har vært omsatt i Kristiansund.

Det var Aage Løvik og Elisabeth Neergård Løvik som solgte huset til Solskjær for rekordsummen for fire år siden.

Les også: Kjøper praktvilla i sjøkanten

Praktvillaen ligger helt nede ved sjøkanten på sørsiden av Innlandet. Det har utendørs svømmebasseng, og den populære badestranda Skjerva ligger bare noen hundre meter unna. Boflaten er på nærmere 400 kvadratmeter, og huset har fem soverom.

Nå planlegger Solskjær å rive huset og sette opp et nytt og større hus på tomta. Plan- og bygningsenheten i Kristiansund har i et administrativt vedtak gitt rammetillatelse til riving og oppføring av ny bolig.

Lavere enn det eksisterende

Huset familien Solskjær nå planlegger å sette opp, har over 100 kvadratmeter større bruksareal enn huset som står der i dag.

Ifølge sakspapirene vil den planlagte eneboligen få et bruksareal på 510 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Huset vil ifølge papirene bli rundt én meter lavere enn det eksisterende bygget.

Solskjær har søkt om å få bygge både basseng og uthus mot naboeiendommen.

Utnyttelse av tomt

Det er sivilarkitekt Sunniva Neuenkirchen Rosenberg som på vegne av Solskjær-familien har søkt om riving og oppføring av ny bolig.

I søknaden begrunnes det blant annet at den eksisterende boligen ikke utnytter tomtens potensial maksimalt, at huset ikke er godt nok tilpasset værforholdende på stedet, og at plan- og fasadeløsninger er uhensiktsmessige.

- Det er blant annet et mål å kunne bruke andre etasje i boligen optimalt, og tilrettelegge for rom med gode lysforhold, heter det i søknaden.

Videre står det at boligen som står på tomta i dag, har en takflate som tar mye av utsikten og brukbarheten fra rommene i andre etasje fordi gesimsen er så lav og takflaten er skrå.

I Plan- og bygningsetatens sakspapirer heter det blant annet at den planlagte boligen vil tilføre området gode visuelle kvaliteter.

Rev herskapshus

Ole Gunnar Solskær har også tidligere revet hus og satt opp nytt.

I 2007 kjøpte han et luksushus i Nether Alderley i Cheshire utenfor Manchester for 18 millioner kroner.

Han vekket sinne hos lokalbefolkningen da han rev ned det 60 år gamle herskapshuset som stod på tomta, for å sette opp en arkitekttegnet og mer skandinaviskinspirert villa. Den er for øyeblikket til salgs for 4.750.000 pund, som tilsvarer nesten 50 millioner kroner.

Les også: Har du 50 mill. til overs? Da kan du kjøpe Solskjærs luksuskåk

Huset Solskjær nå har fått lov til å rive, ble tegnet og bygd av Theres Taknes og Bjørn Hauan på midten av 90-tallet.

De solgte huset til Bjørn Ansgar Waage i 2001. Prislappen den gangen var på 4,8 millioner kroner.

Aage Løvik og Elisabeth Neergård Løvik brøt timillionersgrensa da de kjøpte huset for 10 millioner i 2008.

Solskjær-familien har arbeidet med rivingstillatelsen siden 13. februar. Da deltok Silje Lyngvær i en forhåndskonferanse med Plan- og bygningsenheten.

Tidens Krav har vært i kontakt med Lyngvær. Hun ønsker ikke å kommentere saken.

Kommentarer til denne saken