Solskjær fikk grønt lys for flytebrygge

Flytebrygge: Havnevesenet vil tillate at en flytebrygge kan legges utenfor Bryggekanten på Innlandet i Kristiansund. Foto: Bjørn A. Hansen

Flytebrygge: Havnevesenet vil tillate at en flytebrygge kan legges utenfor Bryggekanten på Innlandet i Kristiansund. Foto: Bjørn A. Hansen

Artikkelen er over 5 år gammel

Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær vil legge ut en flytebrygge på Innlandet.

DEL

Havnevesenet har gitt Ole Gunnar Solskjær og Bersvend Skomsøy i Kristiansund grønt lys for å legge ut en flytebrygge utenfor Bryggekanten 19 og 21 på Innlandet. Bryggen vil bli tatt på land om vinteren.

- Ikke til hinder

Havnevesenet mener brygga ikke vil være til hinder for ferdsel eller tilflott i dette området, men forutsetter at bruken ikke krenker naboeiendommens tilflottsrett. Søkerne har alt ansvar for eventuelle kabler og ledninger i området hvor arbeidet utføres.

Havnevesenet understreker at tillatelsen kun gjelder i forhold til havneloven, og ikke til privatrettslige forhold, eller til andre lover og regelverk. For eksempel må Solskjær og Skomsøy selv avklare med kommunen om flytebrygga er i samsvar med plan- og bygningsloven, og avklare forholdet til kulturminnelovgivningen med fylkeskommunen.

Må ha samtykke

Søkerne må også skaffe nødvendig samtykke fra grunneiere og andre rettighetshavere. Havnevesenets krav er ellers at brygga har tilstrekkelig solid utførelse, ut fra sikkerhetsmessige hensyn.

Ole Gunnar Solskjær jobber som kjent i Wales, som manager for Championship-klubben Cardiff City. Han gikk fra Molde til Cardiff i januar, men har beholdt boligen på Innlandet i Kristiansund.

Artikkeltags