Oslofolket fikk smaken av Nordmøre

Kø for å få kjøpt krabbe fra Smøla.

Kø for å få kjøpt krabbe fra Smøla.

Artikkelen er over 2 år gammel

Bonan på streif.

DEL

I ni år har matprodusenter fra Smøla reist til Oslo for å selge mat og reklamere for seg selv. I år hadde de med seg det største teltet noensinne: 24 meter langt og tre meter i dybde. Kundene fra i fjor kom tilbake.

- Vi har fått oss et navn her på Matstreif. Vi har mange som kommer tilbake hvert år for å handle hos oss, sier koordinator og næringsrådgiver Einar Wikan i Smøla nærings- og kultursenter.

Krabbe, røykalaks, villsauskinn, spekemat av villsau, taresalt, gulrot, syltetøy og flere typer ball. Flere tonn med mat. En hel lastebil ble fylt opp og kjørt til Oso av transportfirmaet Br. Sætran, slik de gjør hvert år. Kommunen betalte for frakt av selve teltet. Et sted mellom 30 og 40 personer betjente matteltet i dagene det sto på i Oslogryta. Også reiselivsbedrifter er med på lasset.

- Vi selger ikke bare mat. Det er Innovasjon Norge som står bak arrangementet, og jeg bygger nettverk påde nasjonalt og internasjonalt. For mange av kundene som bruker reiselivet på Smøla er nasjonale aktører, gjerne på Østlandet, sier Wikan.

Klippfiskbutikken, Tingvollost, Norsk Kvalitetsmat (fra Surnadal) og Smia var blant de andre aktørene fra Nordmøre som deltok på årets Matstreif.

Men for Smølabonan er Matstreif bare et vorspiel til det virkelig store arrangementet, nemlig bonan i by`n den 6. og 7. oktober.

Artikkeltags