Uenige om død sitkagran ved barnehage på Smøla

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Smøla kommune har mottatt klager på døde og ødelagte sitkagraner ved barnehagen på Veiholmen. Klagen kommer fra naboer til barnehagen.

Det kommer fram av brev i postlista til Smøla kommune.

Beboere i området ønsker trærne fjernet da de i tillegg til å være ødelagte stenger utsikten og sees på som generelt skjemmende.

Enhetsledere for tekniske tjenester, Bjarne Bekken, har bedt styrer i Veiholmen barnehage komme med en tilbakemelding.

Styrer Laila Iren Hopshaug svarer i en e-post at barnehagen har for ingen ønsker om at trærne skal fjernes. Dette har de gitt uttrykk for tidligere også. Begrunnelsen er av hensyn til barnas lekeområde, og denne begrunnelsen mener styrer at må veie tungt. Trærne gir ly for vinden og gir barna motoriske utfordringer. Uten trær må det investeres i levegger. Det bør også legges ny drenering fra byggefeltet, for trærne tar opp mye av overflatevannet som renner mot barnehagen.

Hopshaug skriver at de føler tærne ble et problem for naboene da skolen ble fjernet, og man oppdaget at utsikten kunne bil enda bedre.

Noen trær er fjernet, og Hopshaug skriver at dette har skjedd uten at barnehagen er orientert. At trær som er løse og står i fare for å velte tas bor er i å for seg greit, men rotfeste til de resterende blir dårligere jo flere som tas bort.

Styreren spør i e-posten om topper kan kappes, og trærne få stå slik at barnehagen fortsatt kan bruke lekeplassen sin når det vind.

Enhetsledere for tekniske tjenester, Bjarne Bekken, har varslet klagerne at kommune skal se videre på saken.

Artikkeltags