Problemer for ferger, hurtigbåt og helikoptre

«Solnør», som her ligger til kai til venstre i bildet, har onsdag hatt perioder hvor avgangene har vært innstilt. Bildet er tatt fra «Volda», som i disse periodene har trafikkert Seivika–Tømmervåg alene.

«Solnør», som her ligger til kai til venstre i bildet, har onsdag hatt perioder hvor avgangene har vært innstilt. Bildet er tatt fra «Volda», som i disse periodene har trafikkert Seivika–Tømmervåg alene. Foto:

Dårlig vær får konsekvenser for deler av trafikken på Nordmøre onsdag.

DEL

Tidens Krav vil oppdatere denne artikkelen gjennom dagen, etter hvert som det skjer noe som får konsekvenser for trafikkavviklingen i nordmørskommunene.

Ferger:

B-ferga på sambandet Seivika–Tømmervåg er midlertidig innstilt på grunn av værforholdene, opplyste Fjord1 i en trafikkmelding klokken 14. Da hadde allerede ferga vært midlertidig innstilt én gang tidligere – og satt inn på sambandet igjen etter kort tid. Men per nå er B-ferga altså ute av ruta.

Avgang 18.00 fra Seivika og 18.30 fra Tømmervåg blir innstilt på grunn av været.

B-ferga i fergesambandet Halsa–Kanestraum ble onsdag morgen innstilt inntil videre på grunn av høyt tidevann, men den tok opp ruta igjen klokken 11.10.

På Halsafjorden går i dag «Romsdal» i A-rute, «Svanøy» i B-rute og «Stordal» i C-rute. Det er i utgangspunktet redusert kapasitet både på Halsa–Kanestraum og Seivika–Tømmervåg denne uka. Årsaken er at 36-bilersferga «Solnør» er satt inn som reserveferge mellom Seivika og Tømmervåg. Dermed kunne 51-bilersferga «Stordal» frigjøres for å gå inn som tredje ferge mellom Halsa og Kanestraum i 73-bilersferga «Rauma» sitt fravær.

C-ferga på Halsa-Kanestraum ble innstilt fra og med klokka 18.20 som følge av begrensninger i arbeidstid etter omdisponering av fartøy. Det vil være avgang fra hver side halv og hel time i tidsrommet 18.30 til 22.00. Fra klokka 20.00 blir sambandet trafikkert i henhold til A-ruta sine avganger, det blir da avgang fra Halsa hver hele time og fra Kanestrøm hver halve time. Dette på grunn av værforholdene og høyt tidevann.

Fergesambandet Halsa–Kanestraum på E39 har flere utfordringer, med anleggsarbeid på kaiene, mindre ferge enn ellers og en ferge som har problemer når det er høyvann. Men køa på Kanestraum litt før klokken 10 onsdag var ikke avskrekkende.

Fergesambandet Halsa–Kanestraum på E39 har flere utfordringer, med anleggsarbeid på kaiene, mindre ferge enn ellers og en ferge som har problemer når det er høyvann. Men køa på Kanestraum litt før klokken 10 onsdag var ikke avskrekkende. Foto:

Hurtigbåt:

Fosen Namsos sjø har til nå innstilt alle Kystekspressens avganger mellom Kristiansund og Trondheim onsdag. Årsaken er dårlig vær.

Både avgangene onsdag morgen og de som skulle gå fra Kristiansund og fra Trondheim ved lunsjtider er kansellert.

Hurtigruten:

Grunnet dårlig vær kansellerer hurtigruteskipet «Kong Harald» seilingen Trondheim–Bergen–Trondheim i perioden 8.–11. januar.

Det betyr at sørgående anløp til Kristiansund blir innstilt.

«Kong Harald» starter fra Trondheim igjen den 11. januar 2020 i henhold til ordinær rute for sin nordgående seiling.

Offshore:

Også offshoretrafikken er rammet. I 09.30-tiden onsdag formiddag ble det klart at alle avganger og ankomster med helikopter ved Kristiansund lufthavn Kvernberget er kansellert resten av dagen.

Slik er situasjonen for helikoptertrafikken som skulle gå fra Kristiansund til offshoreinstallasjoner onsdag. Alt er kansellert.

Slik er situasjonen for helikoptertrafikken som skulle gå fra Kristiansund til offshoreinstallasjoner onsdag. Alt er kansellert. Foto:

Været:

Vinden skal ta seg opp i løpet av dagen og det er sendt ut gult farevarsel om kraftige vindkast.

Før Møre og Romsdal er det meldt økning til sørvest liten til full storm, onsdag. Fra i ettermiddag kan hende sterk storm i nord. For det meste skyet. Overgang til regnbyger og haglbyger, snøbyger over 200–500 meter. Utrygt for torden.

Artikkeltags