Holberg Shipping har kjøpt sin første brønnbåt

Her er Holberg Shippings første brønnbåt.

Her er Holberg Shippings første brønnbåt.

Artikkelen er over 1 år gammel

Smølarederiet skal tilby skånsom og trygg transport av rensefisk.

DEL

Holberg Shipping har kjøpt «Havnefjell» fra Båtsfjord. Det opplyser Sindre Holberg i en pressemelding. Fartøyet skal nå bygges om for frakt av rensefisk og smolt og vil få nytt navn «Brattvær». Lørdag 17.02.18 kom rederiets siste tilvekst til ny hjemmehavn på Smøla. «Brattvær» vil nå tilbringe de kommende ukene på Smøla, mens rederiet fullfører planleggingen for ombyggingen av fartøyet. 

Etterspørsel i markedet

- Denne videre satsningen er gjort med bakgrunn i at vi ser et sug i markedet etter mindre og godkjente fartøyer til frakt av rensefisk og smolt. Pr. i dag går mye av transporten av rensefisk på vei og av mindre fartøy som ikke er tilpasset denne frakten. Vi mener det er et marked for en seriøs aktør med et godt egnet fartøy hvor fiskevelferd og effektivitet er i førersetet. Samtidig vil transport med brønnbåt i de fleste tilfeller være både mer effektivt og skånsomt for fisken, sier Holberg.

«Brattvær» er 24m lang og har samlet 110 kubikk  lastekapasitet fordelt på 3 tanker. Her vil det bli installert nye fiskepumper for skånsom lossing, tørr og våt fisketeller, overvåkningsanlegg, vannfiltrering og mer til. I tillegg skal det utføres mye arbeid i innredning for å sikre et godt arbeidsmiljø for mannskapet. «Brattvær» er også utstyrt med pitchpropell, thurster for og akter og rette skutesider, noe som gjør at hun egner seg godt til oppdrettsnæringen.

Skånsom og trygg

Ved endt ombygging vil dette være en flott og moderne liten brønnbåt som vil sikre en god og trygg transport av store verdier. Fartøyet vil være klart til drift i andre kvartal 2018. Holberg Shipping A/S er et rederi med tilhold på Smøla på Nordmøre som startet opp i 2015. Rederiet har nå 4 fartøy som leverer tjenester langs hele norskekysten, 2 passasjerfartøy og 2 fartøy i oppdrettsnæringen.

Artikkeltags