Kortreist kraft til ny ladestasjon

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Fortums ladested for elbil i Hopen på Smøla i Møre og Romsdal er noe helt for seg selv.

Her ute står det 70 meter høye vindmøller og forsyner både ladestedet og lokalsamfunnet med kraft.

Alt av strøm Fortum kjøper inn til sine ladestasjoner for elbil har opprinnelsesgaranti i vindkraft, og det er få steder denne kraften er så kortreist som på Smøla.

 – Vi liker å tro at dette ladestedet har de «reneste» ladestasjonene i hele Norge. Når det blåser på Smøla vindpark og du plugger inn elbilen din i laderen ved Smølasenteret, kan du nesten si at du plugger den rett i vindmølla. Det er snakk om ganske kortreist kraft i dette tilfellet, sier Birger Træthaug i Smøla kommune.

Etter flere vindparkprosjekter er Fortum og vindkraft i Norge noe som etter hvert har blitt nært knyttet til hverandre.

– Det er litt symbolsk for Fortum å ha et ladested for elbil så nær en vindpark, så det er definitivt et ladested vi er stolte av, sier markedssjef Elise Thorvaldsen i Fortum Charge & Drive.

Foruten dette er ladestedet på Smølasenteret i Hopen selvfølgelig også et senter som har en god del å tilby i seg selv.

– Her kan folk stoppe for å skaffe seg en matbit og noe å spise, eller stoppe innom for en rask handel mens de lader bilen, avslutter Thorvaldsen. Ladestedet på Smølasenteret består av én hurtiglader med CCS og CHAdeMO (50 kW) og uttak til mellomrask lading Type 2 (22 kW) og én mellomrask ladestolpe (22 kW) med to uttak.

Skytjenesten Charge & Drive benyttes allerede av et 50-talls samarbeidspartnere i Norden. Hittil har selskap som Nissan, Renault, BMW, Volkswagen, McDonalds, St1 / Shell, KIWI, Shell/7-Eleven, IKEA, Thon/Timepark, ONEPARK og Q-Park valgt å samarbeide med Fortum Charge & Drive.

Artikkeltags