Ny bibliotek-hverdag

Alle på Smøla kan nå glede seg over et lyst, luftig og lekkert bibliotek. Nye møbler, hyller og fine løsninger er på plass, og her har biblioteksjefen tro på at alle skal føle seg hjemme.

Alle på Smøla kan nå glede seg over et lyst, luftig og lekkert bibliotek. Nye møbler, hyller og fine løsninger er på plass, og her har biblioteksjefen tro på at alle skal føle seg hjemme.

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag klokken 11 åpner Smølas splitter nye bibliotek.

DEL

Det pågår fortsatt intens jobbing i biblioteket for å få de siste detaljene på plass før åpningen. I løpet av de siste månedene er flere tusen bøker sortert, pakket ned, flyttet, pakket opp, sortert på nytt og satt på plass i hyllene i Smølas nye bibliotek.

- Det har utvilsomt vært en stor jobb, men nå er det så utrolig tilfredsstillende å se hvor bra dette blir til slutt, sier en sliten, men glad biblioteksjef på Smøla.

Heidi Lura har, sammen med bibliotekmedarbeider Malin Jeanett Strømhaug, jobbet seg gjennom samlingene både på Straumen og Hopen. I tillegg er bøker skolebibliotekene integrert i samlingen, som nå er kommet på plass i de nye lokalene i nyskolen på Hopen.

Biblioteket på Smøla har nå definitivt en oppdatert og god boksamling, som skal dekke behovene både som folkebibliotek og som skolebibliotek.

- Det er møbler og miljøer for ulike behov. Vi har flere typer bord og stoler der folk skal kunne sette seg ned, både for å lese avisen, for å jobbe, eller bare for å slappe av med en bok.  Skolelevene har allerede begynt å ta i bruk biblioteket, noe som gleder biblioteksjefen stort.   
 

- Og over denne reolen har vi fått verdens største skrivebordslampe, som er råstilig, smiler Heidi Lura. Biblioteket er også stedet der kunstner Nirmal Dhunsi i hele sommer har jobbet med kunstverket «Bit for bit».

- Kunstverket dekker den største veggen i lokalet, og den spennende kunsten bidrar sterkt til at biblioteket på Smøla kanskje er Nordmøres flotteste bibliotek.

Det er en tydelig stolt biblioteksjef som nå gleder seg til å ta imot besøk.
 

- Hjertelig velkommen til åpning av Smølas flotte, nye bibliotek, sier Heidi Lura.

Mer om Heidi Lura: Fra media til bibliotek

Les om smølajenta som hadde arbeidsuke på biblioteket i kristiansund: - Jeg er ikke en sånn person som klarer å sitte eller være rolig over en lengre stund 

Artikkeltags