Småbarnsforeldre frykter mørket

Marit G. Langli med Ane i vogna, Janne Sager Moe, Ola Langli, Oddrun Husby og Harry Moe med barnebarnet Maja Kristine vil ha gatelys og asfalt på Stormyra.

Marit G. Langli med Ane i vogna, Janne Sager Moe, Ola Langli, Oddrun Husby og Harry Moe med barnebarnet Maja Kristine vil ha gatelys og asfalt på Stormyra.

Artikkelen er over 4 år gammel

Krever gatelys og asfalt.

DEL

Flere foreldre på Stormyra i Surnadal krever at politikerne finner penger til gatelys og asfalt før det skjer en ulykke i området med flest småbarn i hele kommunen.

Det er budsjettider i kommunene, og penger til gode formål skal fordeles. I Surnadal venter nybyggerne på Stormyra fremdeles både på asfalt på gangfelt og veier samt lys langs de samme veiene.

– Det var sagt at vi skulle få asfalt da halve feltet var utbygd, og det var jo i fjor. Nå ser det ut til at vi må vente enda ett år, sier Oddrun Husby, småbarnsmor og en av mange foreldre som hver dag opplever en vanskelig og til dels farlig trafikksituasjon for seg og sine små.

Gangveien er ikke asfaltert fra krysset inn til Stormyra 1 og opp til innkjørselen til Stormyra 2. Det er heller ikke gatelys på den strekningen, slik det heller ikke er inne på selve byggefeltet.

Ekstra utfordrende

Og rett ved siden av byggefeltene, der det nå bor 43 personer under 18 år – 14 av dem på Stormyra 2 – går hovedveien der det er 50-sone og ikke minst en utfordrende høyreregel å forholde seg til.

– Det er ikke mange som overholder vikeplikten, og i mørket blir det ekstra utfordrende, sier Husby.

Mange av skoleelevene bruker gangveien på oversiden av feltet for å komme seg fra Stormyra 1 ut til veien for å ta skolebussen. Samtidig kommer det stadig flere barn til, og foreldrene frykter at kaoset som hersker kan føre til uhell og skader.

I utgangspunktet var det satt av penger til både gatelys og asfalt neste år. Politikere som må spare, har satt investeringene på vent.

– Det synes vi lite om. Stormyra 2 er nesten fullbygd allerede, dette er det området med flest barn i hele kommunen. Da må vi kunne forvente at politikerne prioriterer oss, sier Husby.

Artikkeltags