Småbarnsforeldre er lei

fortvilet: Aina Tvestad (fra venstre) Kathrine Sørvik og Hedda Aasprong vil gjerne være småbarnsmødre på Averøy, men akkurat nå føler de at kommunen gjør det svært vanskelig for dem.

fortvilet: Aina Tvestad (fra venstre) Kathrine Sørvik og Hedda Aasprong vil gjerne være småbarnsmødre på Averøy, men akkurat nå føler de at kommunen gjør det svært vanskelig for dem.

Artikkelen er over 4 år gammel

– Må vi virkelig kjempe denne kampen hvert eneste år, spør foreldreutvalget i Bremsnes barnehage.

DEL

Rådmann i Averøy, Knut Mostad, har kommet med sitt budsjettforslag for 2015 og forslag til økonomiplan for de neste fire årene.

Her legger han blant annet opp til at Averøy ikke skal ha sommeråpen barnehage.

Det setter sinnene i kok hos foreldre i Bremsnes barnehage.

Aina Tvestad, Kathrine Sørvik og Hedda Aasprong mener de har kjempet denne kampen hvert eneste år i lang tid, og begynner å bli sliten.

– Det er en ekstra belastning i hverdagen. Organiseringen av de fire ukene ligger som en mørk skygg i bakhodet fra nå av og fram til sommeren. I dagens samfunn, med yrkesaktive besteforeldre, og der mange kanskje bor langt unna nær familie, er det ei stor utfordring å finne barnepass for fire uker, midt på sommeren. Ungene blir en kasteball, og da kan man også begynne å diskutere kvaliteten på ferien for dem. Den blir i alle fall ikke avslappende.

Mødrene sier at verken de eller mannen i huset har mulighet til å ha fire uker sammenhengende ferie på sommeren.

Sørvik har, som mange andre, en mann som jobber til sjøs, og den turnusen er det ikke enkelt å få endre. I verstefall betyr dette at familien ikke får en eneste sommerferiedag sammen.

– Vi flyttet til Averøy for de vi fikk inntrykk av at de er en kommune vil legge til rette for unge innflyttere. Å unge innflyttere er det mange av på Averøy nå. Har verken politikere eller rådmann respekt for de vedtak som er gjort, spør Sørvik.

Koster for mye

Hun sikter til at det i fjor ble vedtatt ei økonomiplan fram til 2017 som sa at Averøy skulle ha sommeråpen barnehage.

Rådmann Knut Mostad sier at økonomiplanen kan man ikke forholde seg 100 prosent til når det gjelder drift. Den må justeres hvert år forhold til budsjett. I alle fall i forhold til drift.

– Averøy har et godt barnehagetilbud, og bedre skal det bli med nybyggingen på Kårvåg, men på drift må vi spar. Min vurdering er at å kutte sommeråpen barnehage er det som smerter minst. Tilbudet koster mye, og foreldrene betaler jo kun for 11 måneder. Gjennomfører vi ikke dette, må vi til med andre tiltak. Det kan i verste fall bety stengte dører hele året, sier Mostad.

Artikkeltags