Gå til sidens hovedinnhold

Slagsmål ved asylmottak

Artikkelen er over 9 år gammel

En person er siktet for vold mot offentlig tjenestemann etter at to grupper med tilsammen 40 personer braket sammen i masseslagsmål ved asylmottaket i Sunndal.

Det var kl. 20.54 mandag kveld at politiet i Sunndal fikk melding fra AMK om at to personer ved asylmottaket skulle være skadet og blødde i forbindelse med et masseslagsmål.

På dette tidspunkt var riksvei 70 stengt av ras og tjenestemenn fra Kristiansund befant seg allerede i Sunndal for å drive søk. Derimot var ikke alle på riktig side av raset, og det skapte midlertidige vansker for politiets utrykning, opplyser politioverbetjent Espen Bakk til TK.

Etter hvert skal temperaturen på asylmottaket ha eskalert såpass at man også valgte å tilkalle mannskaper med hund fra Molde. Blant annet skal en person ha opptrådte truende med en kniv, ifølge Aura Avis.

Etter det Tidens Krav forstår skal masseslagsmålet være resultat av en konflikt mellom en mindre gruppe på rundt 10 somaliere og en større gruppe på rundt 30 arabere, hvor alt fra marokkanere til statsløse palestinere var representert.

- Vi har mottatt en anmeldelse på at en 16-åring skal ha blitt slått. Vi etterforsker nå om dette kan ha utløst masseslagsmålet. Så langt har vi fått konflikten forklart med alt fra valg av TV-kanaler, via bruk av biljardbord til personer som ikke har vist respekt for andres ære, sier Bakk.

Politiet fikk etter hvert kontroll over situasjonen en halv time over midnatt.

Tre personer ble innbrakt av politiet, to av dem ble løslatt etter avhør. En 26 år gammel statsløs er siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

- Han forholdt seg ikke til anvisninger fra politiet og satte seg til motverge under pågripelsen, sier Bakk.