– Få på plass Trollheimstunnelen og slå sammen kommunene Surnadal og Sunndal. Og ikke la dette samarbeidsprosjektet bli bare flotte foiler og punkter på papiret, var Talgøs klare beskjed til ordførerne Mons Otnes og Ståle Refstie da nesten 50 næringsaktører fra de to kommunene møttes til drøftingsmøte i Surnadal onsdag ettermiddag.

– Det ville åpnet seg helt andre muligheter dersom vi hadde hatt tunnelen til Sunndal på plass. Vi må tore å ha større visjoner enn det jeg leser at dere politikere har, sa Talgø, leder i Talgøkonsernet.

Hensikten med møtet er at det gode samarbeidet mellom de to kommunene skal handle om mer enn tunnel og samferdsel, slik det stort sett har vært til nå. Målet er en felles regional næringsplan, felles kapitalfond og felles utviklingsselskap.

Utfordringer

De to ordførerne ser at næringslivet i Surnadal og Sunndal har mange av de samme utfordringene.

Kommunene har hatt litt ulike måter å løse sitt næringsarbeid på, men begge ser nytten av at man har mye å hente med å arbeide sammen.

– Det vi arbeider med, kjenner ingen kommunale grenser. Vi må bygge dette på naturlige bo- og arbeidsmarked, sa sunndalsordfører Ståle Refstie.