Erle har hatt arbeidsuke 60 mil hjemmefra

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

14 år gamle Erle Harsvik fra Kristiansund har vært engasjert i Plan Norge, gjennom deres ungdomsgruppe URO.

Hun synes arbeidet Plan gjør er veldig spennende, og hun vil gjerne lære mer.

Da arbeidsuka på ungdomsskolen dukket opp tok hun like gjerne kontakt med Plan Norge for å høre om det var mulig å få være hos dem denne uka. Svaret var ja, og dermed fikk hun en noe lengre arbeidsvei enn de fleste av sine jevnaldrende.

– Jeg tok kontakt med ei jeg kjenner veldig godt på kontoret, og hun var med en gang positiv til at jeg kunne komme, og ordnet det formelle. Da jeg kom på plass laget hun et kjempebra opplegg for meg med mye variasjon, og jeg har gjort og lært mye på kort tid, sier Harsvik.

I løpet av uka har hun rundt omkring på flere avdelinger i Plan. Hun har jobbet med fadderavdelingen, programavdelingen og kommunikasjonsavdelingen. Hver dag har vært forskjellig fra den forrige.

– Det mest spennende tror jeg har vært å se hvordan en vanlig hverdag på Plans kontor er. Jeg er fascinert av hvor flinke alle som jobber her er, og det er fint å se folk som brenner for det de gjør. Oppgavene de som jobber i Plan har er også veldig viktige, og mye av det de gjør interesserer meg mye. Jeg har lest flere historier om de Plan jobber med og har fått mange sterke inntrykk.

Framtiden

14-åringen, som har familie i Oslo, er takknemlig for muligheten hun har fått, og synes flere burde se på muligheten for ei arbeidsuke litt utenom det vanlige.

– Spesielt hvis de er som meg og er veldig interessert i en jobb som ikke er i Kristiansund. Hvis flere elever får sjans og har mulighet til å jobbe med noe de brenner veldig for, som ikke finnes i byen, bør de ikke være redde for å ta en sjanse. Selv om det kanskje føles litt skummelt og nervepirrende, er jeg sikker på at de fleste vil sitte igjen med viktig erfaring og en god følelse etterpå, som jeg gjør nå.

Harsvik legger til at det hører med til historien at hun har familie i Oslo.

– Tenker du at arbeidsuka påvirker deg og dine yrkesvalg senere?

– Oppholdet mitt hos Plan har gjort meg mer sikker på at jeg vil jobbe innen bistandsbransjen i framtiden. Jeg har sett hvor mye menneskene her brenner for jobben sin og Plans arbeid, og hvor gode intensjoner de har. Det har inspirert meg til å jobbe med noe som betyr mye for meg personlig og gir meg energi.

Artikkeltags