Roper ut etter nye lærlinger

Nyhamna-anlegget på Aukra.

Nyhamna-anlegget på Aukra.

Shell er avhengige av ny arbeidskraft på gassanlegget sitt på Nyhamna.

DEL

Det skriver Nrk torsdag morgen. Til nyhetskanalen sier lærlingkoordinator i Shell på Nyhamna, Oddvar Arnt Seljehaug, at det er et stort behov for arbeidskraft. Samtidig ser det ut til at søkingen til industrifag går ned.

– Vi er avhengig av ny arbeidskraft, også lokalt, for å få gassanlegget til å gå rundt, sier Seljehaug til Nrk.

Fristen for å søke seg inn på videregående opplæring går ut fredag 1. mars. Mange oljeselskap er nå på jakt etter lærlinger og nye fagarbeidere. Lærer i kjemiprosess ved Kristiansund videregående, Torbjørn Husevåg, har tidligere sagt til Tidens Krav at interessen for slike fag har sunket de siste årene.

– I landet generelt er det mangel på lærlinger, sa han.

Trend i bransjen

Det er en gjennomgående trend i bransjen. I januar tidligere i år lyste oljeselskapet Equinor ut hele 150 lærlingstillinger innen ulike fag offshore og på land.

– Årsaken er at vi venter økt prosjektaktivt på de installasjonene Equinor driver, samt at mange erfarne kolleger takker av med pensjon framover. Derfor trenger vi nå både unge nyutdannede med alle typer fagbakgrunner, men også erfarne søkere, til jobbene som er utlyst, sier informasjonssjef i Equinor Morten Eek til petro.no.

Ifølge Stavanger Aftenblad er det nå stor mangel på lærlinger i oljebransjen, og hard konkurranse selskapene imellom om å sikre seg de beste hodene.

Artikkeltags