Hauglie om seksuell trakassering:Vi må få en slutt på det

Statsråd Anniken Hauglie er opprørt over den siste tids mange henvendelser om seksuell trakassering.

Statsråd Anniken Hauglie er opprørt over den siste tids mange henvendelser om seksuell trakassering. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) sier hun blir opprørt over det økende antallet henvendelser om seksuell trakassering i Norge.

DEL

– Vi må få en slutt på at enkelte menn tror det er greit å tafse på kvinner, sier arbeids- og sosialministeren til VG.

Likestillings- og diskrimineringsombudet fører statistikk på antallet slike henvendelser, og 2017 er et rekordår. Så langt i år har de mottatt 35 henvendelser. I fjor fikk ombudet 22 henvendelser om trakassering, i 2015 var antallet 32. Bare i oktober har de fått inn ni saker.

Hauglie sier hun blir opprørt av å lese enkelthistoriene som har kommet fram i lyset de siste ukene.

– Det er svært alvorlig at et økende antall opplever seksuell trakassering på jobben, sier hun. Videre påpeker arbeidsministeren at det er arbeidsgivers plikt å forebygge og hindre trakassering på arbeidsplassen.

Hun mener holdinger om hvor grensen går ikke oppstår den dagen man går ut i arbeidslivet, og sier at det dermed er viktig å forebygge med holdningsarbeid i skolen.

Kvinner over hele verden, inkludert Norge, har den siste tiden delt historier om seksuell trakassering i forbindelse med #metoo-kampanjen.

Tirsdag meldte blant annet Mediebedriftenes Landsforening at i kjølvannet kampanjen skal de kartlegge hvor utbredt seksuell trakassering er i norsk mediebransje.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken