Av BENT BOTTEN

Unggutten som er savnet etter kanoulykken i Fosterlågen onsdag ettermiddag, var på tur med et privat selskap som driver ungdomsarbeid med støtte fra staten.

Ulykken skjedde ved 14.30-tida i går ettermiddag.

Savnet etter kanovelt i Gjemnes

De to ungguttene på 18 og 19 år, begge fra Romsdal, padlet et par hundre meter fra land, i en gul, hjemmebygd plastkano.

Da kanoen veltet, sank den. Begge guttene la på svøm, mot land. Bare den yngste nådde inn til stranda.

– Det står etter forholdene bra til med 18-åringen som er kommet til rette, sier operasjonsleder Tore Hals i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Uten vest?

Ifølge politiet tyder mye på at ingen av dem hadde redningsvest på seg.

Helikopter, fartøy og dykkere har i hele ettermiddag lett etter ungdommen. Letingen er nå avsluttet for kvelden på grunn av mørket, men politiet sier de skal fortsette letingen torsdag morgen.

Heller ikke kanoen var funnet, kun årene guttene hadde padlet med.

Politiet opplyser til NTB at «det er svært lite sannsynlig» at den savnede kan ha klart å komme seg i land uten at det ble oppdaget.

Ungdomsarbeid

Begge guttene var på tur i regi av prosjektet UT. Det private selskapet Ungdomstiltak AS, som står bak prosjektet, mottar betydelig offentlig prosjektstøtte, blant annet fra Sosial- og helsedirektoratet. Selskapet selger også tjenester til kommuner.

I går kveld ønsket ikke daglig leder Sigurd Hungnes å uttale seg om ulykken:

– Jeg vil ikke kommentere dette nå. Vi er samlet sammen med ungdommene og støtteapparatet, og vi vil bruke de ressursene som er stilt til rådighet for oss. Politiet gir de opplysningene som skal gis, sier han.

Offentlig støtte

Så sent som i april i år deltok Ungdomstiltak AS på en ruskonferanse i regi av Møre og Romsdal fylke. Ifølge deres egne presentasjonsfoiler har selskapet tre ansatte.

Det framgår også av informasjonamaterialet at Ungdomstiltak AS samarbeider med en rekke offentlige institusjoner, blant andre NAV og Barnevernet, og at de mottar støtte fra fylkeskommunen, frivillige organisasjoner og private bedrifter.