Satte verdensrekord

1. bass Bjørn Dahlen jublet for rekordsangen i Eiksundtunnelen.

1. bass Bjørn Dahlen jublet for rekordsangen i Eiksundtunnelen.

Artikkelen er over 11 år gammel

EIKSUND: Verdens dypeste kor - mannskoret Tarrakarrain fra Averøy sang seg inn i Guniess Rekordbok klokken 13.26 lørdag i bunnen på verdens dypeste tunnel - Eiksundtunnelen.

DEL

Dypt dere nede, i den dypeste tunnelen i verden, fremførte det vel to år gamle koret en 20 minutter lang minikonsert med mål om sette Guinnes-rekord som «World's deepest underground concert».

Da tunnelen ennå ikke var åpnet for trafikk, var det bare ei lita gruppe med pressefolk og en håndfull tilskuere som fikk oppleve den historiske konserten.

For å kontrollere at alt gikk rett for seg, var to politimenn til stede for å ta tiden og påse at reglene ble fulgt. Kravet for å få rekorden godkjent var en konsert på minimum 15 minutter, med maksimum pause på 30 sekunder mellom hver sang.

Og etter syv sanger i 20 minutter og 30 sekunder, kunne lensmann Guttorm Hagen slå fast at de 29 koristene hadde bestått prøven. Dermed har Tarrakarrain sikret seg verdensrekorden i Guinness Rekordbok.

– Ideen til rekordforsøket fikk vi av Katie Melua da ho sang i bunnen av Troll-plattformen for to år siden og fekk «World's deepest underwater concert», forteller 2. bass Robert Giske som fikk ideen til dypdykket i tunnel.

– Bare helt fantastisk å bli verdensmester. Dette er en stor inspirasjon for et nystartet kor av tilårskomne karer, og vil garantert øke lysten til å synge i mannskor, sier Giske.

Etter tunnekonserten gikk turen til Sæbø for å ferie rekorden.

Artikkeltags