Sanitetskvinnene vil brukes mer

May Britt Buhaug (NKS), Heidrun Avdem (Omsorgsberedskapskontakt NKS M&R), Jørgen Nordheim (Molde kommune) og Stine Sætre (fylkesberedskapssjef Fylkesmannen).

May Britt Buhaug (NKS), Heidrun Avdem (Omsorgsberedskapskontakt NKS M&R), Jørgen Nordheim (Molde kommune) og Stine Sætre (fylkesberedskapssjef Fylkesmannen).

Artikkelen er over 1 år gammel

Med 3.000 beredskapsfrivillige i 125 kommuner over hele Norge, supplerer Norske Kvinners Sanitetsforening den offentlige beredskapen med husrom, mat, nærhet og omsorg.

DEL

Det skriver NKS i en pressemelding.

– Vi har vært en beredskapsorganisasjon siden 1896, og har nasjonale samarbeidsavtaler med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Politidirektoratet og Helsedirektoratet, fortalte prosjektleder May Britt Buhaug fra NKS til nesten 50 frammøtte sanitetskvinner fra hele Møre og Romsdal, inklusiv en trønder som satte av en helgedag i Molde for å lære mer om omsorgsberedskap.

Buhaug presenterte mål og tiltak i NKS sitt arbeid med omsorgsberedskap, og inspirerte til videre drift og aktivitet i alle beredskapsgruppene. I tillegg var beredskapssjef i Molde kommune Jørgen Nordheim og fylkesberedskapssjef hos Fylkesmannen Stine Sætre invitert til å holde innlegg. Nordheim gikk dypere inn på kommunene sitt samarbeid med frivillige organisasjoner i det lokale beredskapsarbeidet. Sætre orienterte om både fylkesmannen og de frivillige organisasjonene sin plass i det nasjonale beredskapsarbeidet.

Og sanitetskvinnene i Møre og Romsdal var samstemte etter de ulike innleggene:

– Vi ønsker enda mer deltakelse i eget fylke og i alle fall i egen kommune. Omsorgsberedskapskontakt i NKS Møre og Romsdal bør absolutt ha en plass i fylkesberedskapsrådet, konkluderer fylkesleder Elinor Bolme.

– Vi ønsker også mer kommunal deltakelse og medvirkning, sier fylkesberedskapskontakt Heidrun Avdem som hadde satt sammen lørdagens fagdag for de frammøtte. 

Både Nordheim og Sætre fikk med seg tydelige signaler om at de måtte bruke sine posisjoner til å minne sine kolleger om at sanitetskvinnene ønsker å delta i enda større grad. Ikke bare når det er et prekært behov, men også under øvelser og andre arenaer hvor denne typen frivillighet burde være representert.

Artikkeltags