Snøvær gir glatte veier flere steder i Sør-Norge

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Vinterens første snøfall traff Sør-Norge tirsdag. På Østlandet ble det meldt om flere mindre trafikkuhell.

De første snøbygene rammet Vestlandet natt til tirsdag, men siden har deler av Sørlandet og store deler av Østlandet – inkludert Oslo – også fått snø. Politiet flere steder i landet melder om mindre uhell på grunn av glatt føre, men det har så langt ikke skjedd noen alvorlige ulykker.

Glatt på Østlandet

I Porsgrunn havnet en bil i elva tirsdag morgen, og i Drammen sentrum skled seks biler inn i hverandre midt på dagen.

– Jeg tror at nesten uten unntak har alle trafikkuhellene i dag skjedde på grunn av snøfall. Biler og busser og lastebiler har sklidd inn i hverandre. Heldigvis har vi ikke registrert noen alvorlige skader, sier operasjonsleder Christian Gulli i Sørøst politidistrikt til NTB.

I Oslo-området var det glatt i morgentimene men forholdene ble bedre utover dagen.

– Vi har vært ute og satt i verk tiltak, og det er fine forhold på hovedveiene nå, sier trafikkoperatør Trude Lindstad hos Vegtrafikksentralen region øst i 15-tiden. Lindstad advarer likevel om fare for glatte fylkesveier.

Opp mot 20 centimeter

Ifølge Meteorologisk institutt var det tirsdag formiddag snakk om små snømengder i lavlandet. I fjellet er mengdene noe større.

– I Sirdal i Vest-Agder har det falt 11 centimeter nysnø. Oppe i fjellet ved Haukeliseter har det falt 20 centimeter. Geilo har fått 7 centimeter, sier Hansen.

På forhånd hadde Meteorologisk institutt sendt ut obs-varsel om vanskelige kjøreforhold i Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud tirsdag.

Som julekvelden

Langs kysten på Vestlandet og Sørlandet kom nedbøren etter hvert først og fremst som regn. I morgentimene rakk den imidlertid å skape problemer flere steder, blant annet på E39 ved Helleland utenfor Egersund i Rogaland, der et vogntog kjørte av veien.

– Snøen kommer som julekvelden på kjerringa, sier Henning Andersen i Sørvest politidistrikt til NTB.

Også i Troms ble det advart om glatte veier tirsdag morgen.

I Møre og Romsdal har det både snedd og regnet tirsdag.

Værvarslet for de kommende dagene er som følger ifølge Yr:

Tirsdag

Vest og sørvest stiv kuling, periodevis sterk kuling på kysten. Regnbyger og haglbyger, snøbyger over 200-500 m. Utrygt for torden.

Onsdag

Vestlig stiv eller sterk kuling utsatte steder. Skyet. Regnbyger, snøbyger i høyden. Utrygt for torden. Sent om ettermiddagen minkende vind og lettere vær i Møre og Romsdal.

Torsdag

Sør og sørøst bris, fra om morgenen opp i stiv kuling utsatte steder, om kvelden dreiende sørvest med sterk kuling på kysten. Først på dagen oppholdsvær. Etter hvert regn, først på Sunnmøre. Snø i fjellet.

Fredag

Sør og sørvest bris, stiv kuling langs kysten, først på dagen sterk kuling langs kysten i sør. Skiftende skydekke. Regnbyger langs kysten og på Sunnmøre, ellers stort sett oppholdsvær. Snøbyger over 300-500 m.

Se værmeldingen «

Her finner du våre artikler om været. Trykk knappen for å se værmeldingen for i dag.

Artikkeltags