Nordøyvegen blir 1,2 milliarder billigere

Det nye regnestykket viser at gigantprosjektet Nordøyvegen blir billigere enn først antatt.

Det nye regnestykket viser at gigantprosjektet Nordøyvegen blir billigere enn først antatt.

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkesadministrasjonen erkjenner en stor regnefeil.

DEL

Nordøyvegen hadde en kostnadsramme på 3,8 milliarder kroner. Så ble det regnet ut at kostnadsrammen kom til å sprekke med 1,9 milliarder kroner. Det viste seg nå å være feil.

Onsdag la assisterende fylkesrådmann Gunn Randi Seime frem de nye tallene under et møte i samferdselutvalget. Differansen mellom Nordøyveg-bygging og fergedriften blir billigere enn det fylkesadministrasjonen først hadde antatt.

Hele 1,2 milliarder billigere, skriver Sunnmørsposten.

Konklusjonen er da at Nordøyvegen blir «bare» 703 millioner kroner dyrere enn først antatt.

Men selv om det nye regnestykket viser en betydelig mindre differanse, kommer fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik fortsatt til å stå på sin mening om at anbudskonkurransen skal avlyses.

Forsatt mye usikkert

For å drifte fergene mens Nordøyvegen bygges, vil det koste fylket 91 millioner kroner de første 10 årene, og ikke 109 millioner som først antatt.

Guttelvik mener at det fortsatt er mye som er usikkert, skriver avisen.

De som fortsatt ønsker å bygge ut Nordøyvegen har vært svært kritiske til fylkesrådmannen sine økonomiske vurderinger. Det ble sagt at det første regnestykket var feil, fordi det ikke har blitt tatt hensyn for prisjusteringer på inntekter og utgifter.

Kostnadsrammen på Nordøyvegen var på 3,8 milliarder kroner, men fylkesrådmannen tror at sluttsummen vil ende på 5,6 milliarder. Et flertall i både samferdselsutvalget og fylkesutvalget mener grensa burde være på 5,1 milliarder.

Saken om Nordøyvegen får en endelig avgjørelse i fylkestinget som starter den 10. desember.

Artikkeltags