Vekst i Kristiansund og Ålesund - Molde med nedgang

SAS har nylig satt inn CRJ-fly på rutene mellom Kvernberget og Oslo. Hvordan dette påvirker trafikktallene vil man først se når april-statistikken er klar.

SAS har nylig satt inn CRJ-fly på rutene mellom Kvernberget og Oslo. Hvordan dette påvirker trafikktallene vil man først se når april-statistikken er klar.

Artikkelen er over 3 år gammel

Kristiansund lufthavn Kvernberget med en litt bedre mars-måned i år.

DEL

Det har vært langt mellom oppgang i tallene for Kristiansund lufthavn Kvernberget det siste året, men i mars kan flyplassen på Nordmøre notere seg for framgang i passasjertrafikken.

20.743 passasjerer reiste med fly til eller fra Kvernberget i mars, noe som er en framgang på 0,7 prosent sammenlignet med mars i 2016.

Når det gjelder offshoretrafikken reiste 4.120 passasjerer til og fra Kvernberget i forrige måned.

Legger man sammen tallene for både vanlig ruteflytrafikk og offshoretrafikk, kommer Kristiansund lufthavn Kvernberget ut med 0,6 prosent i pluss sammenlignet med i fjor.

SAS har nylig satt inn CRJ-fly på rutene mellom Kvernberget og Oslo, noe som har skapt en del problemer for trafikkavviklingen. Hvordan dette påvirker trafikktallene vil man først se når april-statistikken er klar.

Mindre Nyhamna-trafikk

I Molde ble det derimot nedgang i mars 2017 sammenlignet med året før. 35.850 passasjerer reiste med innenlandsfly til eller fra Molde lufthavn Årø. Dette var en nedgang på 5,7 prosent.

I Molde er det også utenlandstrafikk, noe som ga flyplassen 3.707 passaserer og en økning i utenlandstrafikken på 8 prosent. Molde har ingen offshoretrafikk. Totalt endte Molde lufthavn Årø med en nedgang på 4,4 prosent i mars 2017 sammenlignet med samme måned i fjor.

- Innlandstrafikken var svakere enn forrige år. Noe av årsaken ligger nok i at fjorårets mars var svært sterk trafikkmessig, med en økning på 10,7 prosent. Nedtrapping av arbeidene på Nyhamna (Ormen Lange), utgjør nok en god del av forklaringen her. Utlandstrafikken fortsetter imidlertid å stige, og det er ruten Molde-Gdansk som nok en gang står for veksten. For april ventes også nedgang, i og med at påsken kommer i april i år, mot mars i fjor. I tillegg vil vi nok også i april se noe trafikknedgang knyttet til lavere aktivitet på Nyhamna, skriver lufthavnsjef John Offenberg ved Molde lufthavn Årø i en kommentar til tallene.

Vekst i Ålesund

Ålesund lufthavn Vigra kunne glede seg over fin vekst i innenlandstrafikken med 68.271 passasjerer, en oppgang på 4,3 prosent. Men 16.653 utenlandspassasjerer ga en nedgang på 11 prosent i utenlandstrafikken. Totalt sett endte Ålesund med en vekst på 1,6 prosent i mars 2017.

Ørsta-Volda lufthavn Hovden hadde en fin vekst på 7,6 prosent i mars. 9.651 passasjerer reiste fra flyplassen på Sunnmøre i forrige måned.

Her finner du alle tallene for Avinors lufthavner (ekstern lenke).

Påsken påvirker

Trafikken på Avinors lufthavner økte med 7,7 prosent i mars 2017 sammenlignet med mars 2016. Innenlandstrafikken økte med 10,9 prosent, mens utenlandstrafikken økte med 3 prosent.

- Trafikktallene påvirkes i stor grad av at årets påske er i april, mens fjorårets var i mars. I påsken faller mye av innlandstrafikken bort, mens antallet utlandspassasjerer øker. Dermed blir det en betydelig økning i innenlandstrafikken i år, siden fjoråret ble redusert på grunn av påsken, sier kommunikasjonssjef i Avinor, Kristian Løksa, i en pressemelding.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken