Widerøe kansellerer over hele landet

Til høsten vil det bli kutt i det kommersielle ruteprogrammet. Ifølge Widerøe skal alle berørte få tilbud om alternativ avgang, eller alternativ rute.

Til høsten vil det bli kutt i det kommersielle ruteprogrammet. Ifølge Widerøe skal alle berørte få tilbud om alternativ avgang, eller alternativ rute. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Akutt mannskapsmangel gjør at Widerøe kansellerer flyavganger over hele landet i sommer. Samferdselsdepartementet truer med kutt i støtten. 

DEL

Som Tidens Krav meldte tirsdag, har Widerøe problemer med lite crew for tiden, noe som har ført til en rekke kanselleringer på Kristiansund lufthavn Kvernberget.

Nå kommer det fram at flyselskapet sliter med dette i hele Norge. Widerøe kansellerer planlagte flygninger over hele landet fordi de har færre piloter enn prognosen deres tilsa, skriver Helgelands blad.

Det blir kutt

– Dessverre har vi hatt større avgang og permisjoner enn normalt i vår, vi må derfor kutte produksjonen. Vi gjør dette i god tid før folk skal reise slik at vi i fellesskap kan finne gode alternativer, opplyser direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe, Silje Brandvoll til avisen.

Til høsten vil det bli kutt i det kommersielle ruteprogrammet. Ifølge Widerøe skal alle berørte få tilbud om alternativ avgang, eller alternativ rute. Brandvoll sier flyselskapet «forventer å være innenfor de regularitetsklavene som Samferdselsdepartementet har satt for året som helhet».

Følger situasjonen

Samferdselsdepartementet, som har kontrakt med Wierøe om enkelte ruter, følger situasjonen nøye.

– Vi har stilt et strengt krav til regularitet i kontrakten med selskapet, og har grunn til å tro at trusselen om trekk i tilskudd er et tungtveiende hensyn når selskapet foretar prioriteringer, sier pressevakt Tor Midtbø til avisen.

Artikkeltags