Konsernsjefen går av i Fjord 1

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Konsernsjef Dagfinn Neteland og fem styremedlemmer trekker seg fra ferjeselskapet Fjord 1 etter at fylkestinget i Sogn og Fjordane solgte aksjene sine til Torghatten Trafikkselskap.

På grunn av avvikene mellom vedtaket i fylkestinget den 23. november og styret sin uttalelse om saken, har fem styremedlemmer valgt å trekke seg fra sine verv.

Disse fem er styreleder Reidar Sandal, Heidi Kathrin Osland, Nils R. Andal, Lars Birkeland og Jan Kildal.

De er alle aksjonærvalgt styremedlemmer uten eierinteresser.

I tillegg har Dagfinn Neteland meldt ifra om at han går av som administrerende direktør i Fjord 1 etter nyttår.

Varsler sak

Styremedlemmene skriver i en pressemelding at salget til Torghatten, som ifølge NRK er Norges største trafikkselskap, ikke vil tjene verken selskapet eller aksjonærene.

– I den lange perioden Sogn og Fjordane fylkeskommune har brukt på å utrede og vurdere eierposisjonen med tanke på et eventuelt salg, har selskapet aldri blitt spurt om hva som vil være det beste for Fjord 1 AS, skriver de i en pressemelding.

Minoritetseier Per Sævik har varslet at han vil gå til sak for å stanse salget, ifølge pressemeldingen. Det mener styremedlemmene vil være uheldig.

Sævik har i utgangspunktet forkjøpsrett på aksjer i ferjeselskapet, men fylkeskommunen mener denne retten ikke gjelder. Årsaken er at fylkeskommunen nå selger aksjer i holdingselskapet F1 Holding, som igjen eier aksjer i Fjord 1, og ikke direkte selger aksjer i Fjord 1, skriver Bergens Tidende.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken