Nå betaler også elbilene på ferga

Odd Egil Fredsvik (til venstre) og Jan Ove Torjul om bord i «Tingvoll».

Odd Egil Fredsvik (til venstre) og Jan Ove Torjul om bord i «Tingvoll».

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra 1. mars må også elbiler betale når de tar ferga. Eneste unntak på Nordmøre er Halsa-Kanestraum, som er ei riksveiferge.

DEL

Det var samferdselsutvalget som 8. februar i år vedtok å innføre ordinær biltakst på fylkesveifergene i Møre og Romsdal med virkning fra 1. mars. Tidligere har to andre fylker vedtatt det samme.

Elbiler må betale full takst 

- Vi har ikke så mange elbiler her mellom Seivika og Tømmervåg, sier Odd Egil Fredsvik ombord i «Tingvoll».

Da vi var om bord onsdag formiddag, var det ingen elbiler med.

- Jeg har hittil i dag ikke solgt en eneste billett til en elbil, sier Fredsvik, som synes det er OK at de som kjører elbil, betaler samme takst som alle andre.

På Nordmøre har vi nå fem fergestrekninger. Fire av disse er fylkesveiferger. Det er Seivika-Tømmervåg, Arasvika-Hennset, Edøya-Sandvika og Kvanne-Rykkjem.

Unntak

Når det gjelder riksveiferger som Halsa-Kanestraum, vil det ikke bli gjort endringer før Stortinget vedtar nytt riksregulativ for fergetakster. Fram til da vil elbiler fortsatt kunne reise uten å betale for selve bilen, mens de må betale for fører og eventuelle passasjerer etter gjeldende regler.

I Møre og Romsdal har vi fire slike riksveiferger. I tillegg til Halsa-Kanesraum, er dette Festøya-Solavågen, Folkestad-Volda og Molde-Vestnes.

Artikkeltags