Russen er klar for å ta krafttak mot kreft

Aksjonskomiteen er klar. Amanda Chen (øverst til venstre), Lene Haugnes, Marte Hansen Haugan (nederst til venstre) og Wårinn Mørkedal Nilsen. Alle i komiteen er blant annet også med i russestyret.

Aksjonskomiteen er klar. Amanda Chen (øverst til venstre), Lene Haugnes, Marte Hansen Haugan (nederst til venstre) og Wårinn Mørkedal Nilsen. Alle i komiteen er blant annet også med i russestyret.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Onsdag vil mange i Kristiansund få en russ på døra. Da går årets Krafttak mot kreft-aksjon av stabelen i Kristiansund.

Årets russ skal ut og besøke så mange husstander som mulig for å samle inn penger til kreftsaken.

- Vi vil tørre å påstå dette har blitt en av de fineste russetradisjonene, sier Wårinn Mørkedal Nilsen, ett av medlemmene i aksjonskomiteen.

- Flott og solidarisk

- Det er en utrolig flott og solidarisk aksjon som engasjerer russen, og russen synes selv det er fantastisk at vi kan gjøre en så flott handling om til en av russeknutene våre. Russen vil mer en gjerne bidra, og vi ser også på dette som en aksjon som vi virkelig fullt ut får vist at vi er mer enn bare fyll og fanteri.

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon som i år gjennomføres for 14. år på rad.

- Aksjonen organiseres av russestyrene, men vi i Kristiansund har fått god hjelp av organisasjonen Odd Fellow, understreker aksjonskomiteen, som retter en stor takk til dem.

De lokale ildsjelene blant russen kaller Krafttak mot kreft en inkluderende, sosial og hyggelig aksjon, som alle burde delta på - enten det er i form av og gå med bøsse, gi penger eller spre budskapet.

Trengs mer forskning

Hvert år får nærmere 34.000 nordmenn kreft. Kreftforskning har bidratt til at sju av ti nordmenn overlever kreft, og blant noen kreftformer overlever så mange som ni av ti.

Bare to av ti overlever lunge-, galleblære-, lever- og spiserørskreft og mindre enn én av ti overlever bukspyttkjertelkreft. Derfor trengs det mer forskning på disse kreftformene.

I årets aksjon samles det inn penger til forskning for at flere skal overleve kreftformene som i dag har høy dødelighet, samt at de som rammes skal få gode tilbud og oppfølging. 

Over 20 000 bøssebærere vil besøke norske hjem i aksjonsukene.

PS! Hvis man ikke får noen på døra, eller vet man ikke er hjemme den 13.  mars, er det mulighet for å Vippse til 461052. Dette er da Kristiansund vgs sin egen vippskode.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken