Fortsatt stor aktivitet og rødt farenivå

Geolog Gudrun Dreiås Majala  forteller hvordan det ligger an med Veslemannen.

Geolog Gudrun Dreiås Majala forteller hvordan det ligger an med Veslemannen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Natt til lørdag var det store bevegelser i den ustabile delen av fjellet Veslemannen i Romsdalen. NVE opprettholder lørdag farenivå rødt for området.

– Sist døgn har vist en markant økning i bevegelsene i området Veslemannen. Disse bevegelsene fortsatte fram mot midnatt, opplyste geolog Gudrun Majala i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på en pressekonferanse i Rauma kulturhus lørdag formiddag.

På det meste registrerte geologene i NVE bevegelser i fjellet på 40 centimeter i døgnet natt til lørdag. Sist lørdag ble farenivået i området satt til oransje, men grunnet forventet nedbør ble dette oppjustert til rødt fredag.

Rødt farenivå: Evakuerer i Romsdalen 

Lørdag formiddagen har aktiviteten avtatt noe. NVE registrerer bevegelser på 12 centimeter i døgnet, og opprettholder foreløpig farenivået. Klokken 14 lørdag vil det komme en ny oppdatering på status for fjellet.

Veslemannen er et relativt lite, men svært aktivt parti av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. Fjellpartiet reagerer ifølge NVE hurtig med økning i bevegelse ved mye nedbør og snøsmelting. Politiet har evakuert området under fjellet, og Raumabanen er stanset.

Artikkeltags