Øver søk og redning på fjellet

Hjelpekorpsmedlemmer i Røde Kors fra hele Møre og Romsdal øver på søk og redning på Ørskogsfjellet i helga. Over 500 hjelpekorpsmedlemmer er trolig godkjent etter helgas kursing.

Hjelpekorpsmedlemmer i Røde Kors fra hele Møre og Romsdal øver på søk og redning på Ørskogsfjellet i helga. Over 500 hjelpekorpsmedlemmer er trolig godkjent etter helgas kursing. Foto:

«Nye» hjelpekorpsmedlemmer i Røde Kors får i helga opplæring på Ørskogfjellet.

DEL

Denne helga er om lag 60 «nye» hjelpekorpsmedlemmer fra hele fyket samlet på Ørskogfjellet. De aller fleste er kommet for å fullføre grunnopplæringen.

- Førstehjelpskurs er gjennomført tidligere. Nå er det søk og redning som står på programmet. Parallelt med dette kjøres det opplæring av lagledere fra lokale Røde Kors Hjelpekorps i fylket, opplyser distriktsrådsleder Arne Fausa.

Grunnopplæringen for nye hjelpekorpsmedlemmer er forholdsvis omfattende, og kan være ganske ressurskrevende å gjennomføre for lokale korps. Tilbudet på Ørskogfjellet blir derfor godt mottatt. Røde Kors-leiren, den tidligere HV-leiren, er «hovedkvarter», men det meste av undervisning og øvelser foregår utendørs

- Det er nå 478 godkjente hjelpekorpsmedlemmer i Møre og Romsdal. Dette tallet vil forhåpentligvis stige til over 500 etter helga. Så langt i år har det vært 87 redningsaksjoner i fylket der et eller flere hjelpekorps har deltatt. De fleste aksjonene har vært personer som har fått problemer på fjelltur, og behov for assistanse eller transport, heter det i en pressemelding fra Røde Kors.

Artikkeltags