Trenger bøssebærere

I aksjon: Mette Skavnes, Henrik Stensønes, Ragnhild Helseth (leder), Marian Schulz Wiik (sekretær) og Anette Scheen sitter i aksjonsgruppa for TV-aksjonen.

I aksjon: Mette Skavnes, Henrik Stensønes, Ragnhild Helseth (leder), Marian Schulz Wiik (sekretær) og Anette Scheen sitter i aksjonsgruppa for TV-aksjonen.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Årets TV-aksjon går av stabelen 23. oktober. Landets største dugnad trenger flere frivillige.

DEL

Røde kors er tildelt årets TV-aksjon, og skal med midlene som samles inn redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – sivile rammet av krig og konflikt.

– Dette er noe vi ser daglig i nyhetene. Årets formål er noe de fleste har et forhold til. Jeg tror det kommer til å bli et godt år for TV-aksjonen, sier leder i aksjonsgruppa for TV-aksjonen i Kristiansund, Ragnhild Helseth.

Nå planlegger aksjonsgruppa de kommende ukene. Å skaffe nok bøssebærere står høyt på agendaen. Samtidig skal det gjennomføres en giverstafett, en ringeaksjon til byens næringsliv. Denne aksjonen finner sted i Festiviteten 19. oktober.

– Vi har fått signaler om at ringeaksjonen kan bli sendt på TV. Vi kjemper mot Molde og Ålesund, men skal selvfølgelig vinne.

To timer av ditt liv

De trenger minimum 20 personer som kan ringe rundt til byens bedrifter og næringsliv. Av bøssebærere trengs det nærmere 200 personer.

– Både ringeaksjonen og bøssebæringen tar to timer. Det er to timer av vårt liv, men kan bety livet for de som trenger pengene, sier Mette Skavnes, som sitter i aksjonsgruppa og har kontroll på ringeaksjonen.

Det er også sendt ut informasjon til byens skoler.

– Vi har et håp om at de skal kunne organisere noe i forbindelse med TV-aksjonen. Flere skoler i landet planlegger skolejogg. Det hadde vært fint å få til her, sier Henrik Stensønes i aksjonsgruppa.

Artikkeltags