Arrangørene mener de har et godt program å tilby.

- Vi kan som vanlig tilby gode og spennende foredragsholdere som vil gi både næringsliv, politikere, samfunnsaktører og privatpersoner ny entusiasme, motivasjon og optimisme, heter det i en pressemelding fra kommunen som arrangerer konferansen.

Årets foredragsholdere og tema er:

Snøhetta  v/Andreas Nygaard og Rindalshytter v/Per Ivar Hyldbakk:  «Snøhetta; når smått blir stort – en verdenssuksess med tro på lokale designprosjekt». Om samarbeidet mellom arkitektfirmaet Snøhetta og Rindalshytter om «Gapahuk»

Birger Løfaldli: «Fra egen avis til adressakommentator». Utflytta rindaling som har hatt journalistyrket som mål helt siden barneårene. Journalist i Adresseavisen og nå sportskommentator i samme avis. Forfatter av fotballbøkene «I skyggen av Eggen» og «Landslaget».

Lars Løseth: «Fra kolonial til kjøpesenter» AMFI-gründer som for over 50 år siden startet sin første kolonialbutikk, og som ble starten på en eventyrlig suksesshistorie med kjøpesenterkjeden AMFI.

Henrik Aase: «Hvorfor presterer andre bedre enn meg?» Tok fjorårets Optimistkonferanse med «storm» gjennom et meget humoristisk foredrag med innhold! I år kommer han igjen med oppfølgingsforedraget «Hvorfor presterer andre bedre enn meg?»

Årets konferansier er Svein Sæter. Arbeidsgruppa for optimistkonferansen består av Morten Møller, ordfører Ola T. Heggem, Kristin Langli og Karstein Mauset.