Gå til sidens hovedinnhold

Renoverer tunnelen for 191,6 millioner

Artikkelen er over 12 år gammel

Tirsdag signerer Statens vegvesen avtale med NCC Construction om renovering av Freifjordtunnelen. Det vil koste 191,6 millioner kroner.

Per Bjørn Gjelsten som er prosjektleder for Stor-Krifast, ser fram til å komme i gang med renovering av Freifjordtunnelen etter sommerferien. NCC får tirsdag oppdraget verd 191,6 millioner kroner.

Det var fire store entreprenører som kjempet om oppdraget. Foruten NCC sitt tilbud på 191,6 millioner kroner, hadde Skanska Norge tilbudt seg å gjøre jobben for 203,2 millioner. Videre hadde Giertsen Tunnel lagt inn et anbud på 227,4 millioner, mens Veidekke Entreprenør var dyrest med 234 millioner.

Kostnadsoverslaget fra Statens vegvesen før anbudsutlysningen var på 219 millioner 2008-kroner. Dette beløp inkluderer også ulike konsulenttjenester som er utlyst i separat anbud. Med kontrakten som nå inngås med NCC, er det håp om at det opprinnelige kostnadsoverslaget skal holde med god margin.

I høst

Etter planen skal arbeidet med å sette tunnelen i skikkelig stand komme i gang i august. Etter planen skal jobben være gjort innen desember neste år. I anleggstida på nær halvannet år, må både trafikanter og entreprenør regne med en del utfordringer. Dette ikke mist fordi alt arbeid i tunnelen skal gjennomføres på natt mellom klokka 20.00 og 07.00.

I dette tidsrommet vil det ikke være fri ferdsel gjennom tunnelen. Kun kolonnekjøring med ledebil til bestemte tider vil bli akseptert.